24.7 C
Lloret de Mar
L'ermita de Santa Cristina (Lloret Convention Bureau)

Aprovat el pla especial urbanístic de l’Obreria de Santa Cristina per poder fer obres a la finca

El que detalla el nou document és, entre altres coses, que es podran construir només tants metres quadrats com metres quadrats s’enderroquin de l’edificació existent.

L'ermita de Santa Cristina (Lloret Convention Bureau)

Darreres Notícies

L’Ajuntament ha aprovat el pla especial urbanístic de l’Obreria de Santa Cristina perquè l’entitat pugui fer obres a la finca, tal com s’estableixen en el pla especial.

El que detalla el nou document és, entre altres coses, que la superfície a construir no podrà sobrepassar l’alçada existent. Les noves construccions, a més, només podran ocupar un espai delimitat pel pla especial i s’han de fer sota la rasant del terreny, amb l’objectiu de preservar l’estat actual de la finca sense alterar la configuració actual del terreny.

La voluntat de l’Obreria és enderrocar la casa de les obreres, que està molt malmesa, i el segon pis de l’hotel per tenir aquests metres quadrats de reserva per fer nous equipaments. A més a més, l’entitat també té en ment fer una sala d’actes, un bar-restaurant, un museu i una botiga.

En el ple, l’equip de govern ha defensat que l’Obreria ha presentat fins a 22 informes favorables per tirar endavant aquest pla urbanístic, que a banda de millorar l’aspecte també millorarà la seguretat. Cal tenir en compte, també, que el pla no substitueix en cap cas l’expedient de la llicència d’obres, d’activitats ni del Pla d’Autoprotecció, que s’hauran de tramitar i aprovar independentment.

El partit més crític amb aquest punt ha estat Lloret en Comú, que critica que una entitat que considera un “lobby” a Lloret construeixi en un entorn que hauria d’estar protegit per l’administració. Tant els comuns com el PSC han votat en contra. Cs tampoc no ha donat suport al punt, tot i que s’ha abstingut.

Alguns representants de l’Obreria han assistit al ple per seguir de prop l’aprovació del pla.

spot_img

El + Vist