24.8 C
Lloret de Mar
Adéu a l'horari d'hivern.

Aquest cap de setmana entrem en l’horari d’estiu

La matinada del dissabte 27 de març al diumenge 28, s’haurà d’avançar una hora tots els rellotges: quan siguin les 2 am, les agulles s'han de posar a les 3 am.

Adéu a l'horari d'hivern.

Darreres Notícies

Aquest cap de setmana entrarem en l’horari d’estiu. La matinada del dissabte 27 de març al diumenge 28, s’haurà d’avançar una hora tots els rellotges. Això farà que hi hagi més hores de sol fins al pròxim canvi horari, que es produirà a l’octubre.

Per tant, a les dues de la matinada de dissabte a diumenge, les agulles del rellotge hauran d’avançar a les tres, pel que “dormirem una hora menys”. Enguany, dona la casualitat que el canvi a l’horari d’estiu coincideix amb Diumenge de Rams, en una Setmana Santa marcada per la pandèmia, les restriccions i cancel·lacions d’actes multitudinaris com les processons.

Planeta Terra

Aquest canvi d’horari s’aplica en tots els països de la Unió Europea. La intenció principal d’aquesta mesura és ajustar la jornada laboral a les hores de llum natural.

Rellotges

Aquest canvi d’hora, però, ha generat polèmica en els darrers anys en molts sectors de la societat, pel dubte que hi hagi un estalvi real. Un dels principals arguments en contra de la mesura és l’afectació que té en el ritme biològic de les persones. De fet, la Comissió Europea té sobre la taula el debat per decidir si se segueix amb els canvis d’hora o si s’adopta un únic horari.

spot_img

El + Vist