Dimecres, 3 març 2021
13.7 C
Lloret de Mar
L'enterrament de la sardina

Aquest vespre se celebra l’Enterrament de la Sardina, amb la col·laboració del Xino-Xano

A partir de les vuit del vespre, el seguici farà el recorregut de la plaça Pere Torrent fins a la plaça de la Vila. Allà, després de llegir el testament, el Xino-Xano repartirà cigrons i sardines.

L'enterrament de la sardina

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

La Policia Local de Lloret intervé dues festes il·legals

Les festes, amb més de 20 persones implicades, tenien lloc en finques privades i no respectaven les mesures antiCovid ni tampoc les restriccions de mobilitat.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.

Autodefensa Marga organitza un taller per a dones amb motiu del 8M

És una activitat gratuïta, per a noies a partir de dotze anys, amb l’objectiu d’aprendre a defensar-se i millorar l’autoconfiança.

La il·lusió i emoció de les noves obreres de Santa Cristina

Les acompanyaran els balladors, que enguany són Eduard Torrent, Enric Termes, Lluís Comas i Alex Babio.

Tot i que aquest cap de setmana i el següent encara hi ha rues de Carnaval en alguns municipis, avui és el dia que simbolitza la fi del Carnaval: Dimecres de Cendra. L’acte principal és l’enterrament de la sardina, una tradició que a Lloret va recuperar el Xino-Xano. Un dels seus membres, Carles Carbonell, explica que és important mantenir les tradicions com aquesta.

A partir de les vuit del vespre, el seguici farà el recorregut de la plaça Pere Torrent fins a la plaça de la Vila. Un cop allà, es llegirà el testament del Rei Carnestoltes i, tot seguit, hi haurà ball popular amb el conjunt Maracaibo. A més a més, el Xino-Xano repartirà entre 800 i mil racions de cigrons i sardines. N’hi haurà per a tothom, però tindran preferència les persones que vagin vestides de dol.

La regidora de festes Ester Olivé ha animat a tothom a participar a la celebració. A més, Olivé fa una valoració molt bona del Carnaval a Lloret i remarca que atrau públic local, però també, cada cop més, estranger, sobretot francès.

Tot i que avui se celebra l’enterrament de la sardina, recordem que el Carnaval de la Costa Brava Sud es tancarà el 28 de febrer amb la rua de Tossa de Mar.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.