16 C
Lloret de Mar
L'enterrament de la sardina

Aquest vespre se celebra l’Enterrament de la Sardina, amb la col·laboració del Xino-Xano

A partir de les vuit del vespre, el seguici farà el recorregut de la plaça Pere Torrent fins a la plaça de la Vila. Allà, després de llegir el testament, el Xino-Xano repartirà cigrons i sardines.

L'enterrament de la sardina

Darreres Notícies

Josep Pérez, veí de Lloret, denuncia que pateix homofòbia de manera reiterada

Fa 20 anys que conviu amb el mateix home, amb qui està casat, i assegura que fins ara no havien tingut mai cap problema. Des de fa uns anys, però, té uns veïns que l'agredeixen per la seva condició sexual.

‘I tu, què hi veus?’, el vídeo amb motiu del Dia Contra l’Homofòbia

L'Ajuntament commemora el 17 de maig amb aquest vídeo de Meraki Films i ha preparat un acte, diumenge al Teatre, amb una taula d'experiències i una performance de La Caravana de les Arts, entre altres coses.

‘Compra responsable, compra sostenible’ per commemorar la Setmana Internacional dels Mercats

La Xarxa de mercats sedentaris, entre els quals hi ha el de Lloret, organitza un any més la campanya 'Estimo el meu mercat' centrada en la compra sostenible i de proximitat.

L’alumnat dels cursos municipals exposa els seus treballs fets telemàticament durant la pandèmia

Són els alumnes del Casal Municipal de la Gent Gran i dels Centres Cívics, que inauguren l'exposició demà i es podrà visitar fins al 28 de maig, a la Casa de la Cultura.

El lloretenc José García és el conserge a ‘Moebius’, la nova sèrie de TV3

El thriller psicològic, protagonitzar per Aida Oset i dirigit per Eduard Cortés, s'estrena aquesta nit, a les 22.05, amb un doble episodi.

Tot i que aquest cap de setmana i el següent encara hi ha rues de Carnaval en alguns municipis, avui és el dia que simbolitza la fi del Carnaval: Dimecres de Cendra. L’acte principal és l’enterrament de la sardina, una tradició que a Lloret va recuperar el Xino-Xano. Un dels seus membres, Carles Carbonell, explica que és important mantenir les tradicions com aquesta.

A partir de les vuit del vespre, el seguici farà el recorregut de la plaça Pere Torrent fins a la plaça de la Vila. Un cop allà, es llegirà el testament del Rei Carnestoltes i, tot seguit, hi haurà ball popular amb el conjunt Maracaibo. A més a més, el Xino-Xano repartirà entre 800 i mil racions de cigrons i sardines. N’hi haurà per a tothom, però tindran preferència les persones que vagin vestides de dol.

La regidora de festes Ester Olivé ha animat a tothom a participar a la celebració. A més, Olivé fa una valoració molt bona del Carnaval a Lloret i remarca que atrau públic local, però també, cada cop més, estranger, sobretot francès.

Tot i que avui se celebra l’enterrament de la sardina, recordem que el Carnaval de la Costa Brava Sud es tancarà el 28 de febrer amb la rua de Tossa de Mar.

- Publicitat -

El + Vist

S’obre la preinscripció a les llars d’infants municipals de Lloret

La convocatòria per a Els Pops i La Lola Anglada s'adreça a famílies amb infants nascuts els anys 2019 i 2020.