29.9 C
Lloret de Mar
El carrer Sant Pere, avui

Avança el pla d’usos comercials de Lloret de Mar, que limita les botigues de ‘souvenirs’

La comissió d'urbanisme de Girona ha donat el vistiplau al text refòs de l'Ajuntament.

El carrer Sant Pere, avui

Darreres Notícies

La comissió territorial d’urbanisme de Girona ha donat el vistiplau al pla especial d’usos comercials de l’Ajuntament de Lloret de Mar en què es limiten les botigues d’una mateixa especialitat amb una distància mínima de 50 metres.

Amb la nova normativa, el consistori vol aconseguir un model més integrador en què no hi hagi zones exclusives per a turistes amb botigues de records i regals o supermercats ocasionals. Amb això es vol lluitar per minimitzar la pressió turística en determinades zones del municipi. Es vol, a més, afavorir que els habitants també passegin pels seus carrers. Aquest pla és la culminació de la regulació d’usos comercials que el consistori va iniciar l’any 2007.

L’Ajuntament de Lloret de Mar podrà regular els nous locals comercials que s’obrin al municipi amb l’objectiu d’afavorir que els seus veïns no se sentin exclosos de determinats carrers. La comissió territorial d’urbanisme de Girona ha avalat el pla especial presentat pel municipi. Albert Robert, regidor d’Urbanisme, es mostra “molt content que Urbanisme hagi acceptat el text refós, per tant, el pla d’usos comercials entrarà en vigor”.

La principal és la limitació de botigues d’una mateixa especialitat en els carrers determinats com a prioritaris amb una distància mínima de 50 metres entre ells. D’aquesta manera, no hi podrà haver dues botigues de regals i records de costat.

Els carrers proposats són els del Carme, Hospital Vell, Miguel de Cervantes, Miquel Ferrer, Rectoria, Sant Baldiri, Sant Carles, Sant Lluc, Sant Peres, Sant Romà, Santa Cristina, Venècia i de la Vila. També es consideren de prioritat comercial els carrers i places en què s’hi desenvolupa una activitat comercial contrària als objectius del Pla: avinguda d’Amèrica, avinguda de Just Marlès, carrer de la Riera, carrer de Potosí, passeig d’Agustí Font, passeig de Camprodon i Arrieta, plaça de l’Església i avinguda Mistral.

L’esmentat pla d’usos comercials va ser aprovat de manera provisional l’any passat per part de l’Ajuntament, amb l’objectiu de regular i millorar el comerç de Lloret de Mar. El document deixa palès que als principals eixos comercials hi ha un excés de botigues del mateix tipus, especialment de souvenirs.

- Publicitat -
spot_img

El + Vist

spot_img