15.1 C
Lloret de Mar

Avui, 12 de maig, se celebra el Dia Internacional de la Infermeria

Més de 3.000 professionals d'infermeria han mort a tot el món a causa de la COVID en l'últim any i fins a un 15% s'ha infectat per la seva exposició a virus.

Dues infermeres (Corporació de Salut del Maresme i la Selva)
Dues infermeres (Corporació de Salut del Maresme i la Selva)

Darreres Notícies

El Dia Internacional de la Infermeria se celebra cada 12 de maig a tot el món per commemorar el naixement de Florence Nightingale (Florència, 1820 – Londres, 1910). Una infermera britànica considerada la mare de la infermeria moderna, que en va crear el primer model conceptual i va ser capaç de demostrar la importància de les cures.

Amb el lema “Infermeres: una veu per liderar: una visió de futur per a l’atenció de salut”, l’edició d’aquest 2021 vol reflexionar sobre l’impacte de la COVID-19 en el sistema de salut, especialment en els professionals de la infermeria, que han lluitat i continuen lluitant a primera línia durant tota la pandèmia amb una forta pressió. De fet, enguany la jornada se centra en la humanització en l’atenció sanitària, ja que precisament infermers i infermeres han aconseguit establir una relació ben propera amb els pacients, tot i les restriccions per la Covid.

vacunacio biblio
Una infermera posant la vacuna contra la Covid a la Biblioteca de Lloret, dies enrere.

Per assolir aquest repte i continuar oferint un atenció de qualitat, els sistemes sanitaris s’han reorganitzat i han desenvolupat nous sistemes de treball basats en la innovació. I les infermeres i els infermers, com a màxims proveïdors de serveis sanitaris, estan liderant tot aquest procés de transformació, que està creant les bases de la medicina del futur.

El 12 de maig és un dia que avui es commemora de manera especial. Més de 3.000 professionals d’infermeria han mort a tot el món a causa de la COVID en l’últim any i fins a un 15% s’ha infectat per la seva exposició a virus.

Valorem la jornada amb Raquel Garreta, cap d’Infermeria de l’Àrea Bàsica de Salut de Lloret i Tossa. Escolta l’arxiu adjunt.

spot_img

El + Vist