7.6 C
Lloret de Mar

Benestar i Família organitza una jornada per tractar les conseqüències dels rumors a la vida en societat

La jornada, que se centrarà en els rumors vinculats a la diversitat, es farà el 21 d'octubre i les inscripcions ja estan obertes.

Cartell de la jornada
Cartell de la jornada

Darreres Notícies

El departament de Benestar i Família organitza una jornada formativa sobre les conseqüències quer poden tenir els rumors a la societat. Es titula No li diguis a ningú, però… i es farà el dia 21 d’octubre. Les inscripcions ja estan obertes.

Qui dirigirà la jornada serà l’antropòleg Rafa Crespo, que és membre del Centre d’Estudis Africans de Barcelona i impulsor de la xarxa antirumors de Barcelona. En la seva intervenció, Rafa Crespo intentarà analitzar com ens poden afectar els rumors en la percepció que tenim de la realitat i donarà eines perquè tant professionals com veïns puguin actuar per eliminar aquests rumors.

“Analitzar com, a la vida quotidiana, els rumors sobre certs col·lectius ens afecten i com ens condicionen moltes vegades la lectura que fem de la realitat del que ens passa”

Rafa Crespo

Tot i que de rumors n’hi ha en tots els àmbits de la societat, la jornada de Lloret se centrarà en els que estan vinculats a la diversitat. “Som un país que històricament hem rebut persones migrades, primer de l’Estat espanyol i després de la resta del món i, en aquest procés, s’han generat una sèrie de rumors d’aquestes persones que ara formen part de la nostra societat que refermen alguns estereotips i prejudicis que pot haver-hi sobre aquests orígens”, ha comentat Rafa Crespo.

“S’han generat una sèrie de rumors d’aquestes persones que ara formen part de la nostra societat que refermen alguns estereotips i prejudicis que pot haver-hi sobre aquests orígens”

Rafa Crespo

La jornada comptarà amb la Xarxa de Valors i Missatges Positius de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i representants del Pla de Ciutadania de Lloret. A més, hi haurà un esmorzar a càrrec de l’associació ACINM (Asociación Cultural para la Integración de Niños y Mujeres), que es pagarà amb taquilla inversa. Tot plegat, es farà el 21 d’octubre a la Biblioteca municipal, de dos quarts de deu del matí a dos quarts de tres de la tarda.

spot_img

El + Vist