13.6 C
Lloret de Mar
Joan Brossa

La biblioteca acull una xerrada sobre la relació de Joan Brossa amb Lloret de Mar

Anirà a càrrec de la directora de la Fundació Brossa, Glòria Bordons, i es farà avui a dos quarts de vuit de la tarda a la sala polivalent.

Joan Brossa

Darreres Notícies

Joan Brossa va dedicar un poemari a Lloret de Mar. Precisament, de la relació de l’artista amb el municipi en parlarà aquesta tarda a la biblioteca de Lloret la directora de la Fundació Joan Brossa, Glòria Bordons. Ella mateixa ha apuntat que la relació no va ser gaire bona i el poeta va ser molt irònic i crític amb la vila. Als anys 60, el poeta avantguardista va festejar amb una noia holandesa que treballava en una agència de viatges de Lloret.

Tot i així, fruit d’aquella relació, va néixer un poemari titulat Llumenerada, que Glòria Bordons assegura que és de molta qualitat. La directora de la Fundació Brossa reconeix que la relació de l’escriptor amb Lloret és poc coneguda, ja que té una obra molt extensa que comprèn totes les manifestacions artístiques, des de la poesia i la prosa, fins al cinema, el teatre, la música, el cabaret, la màgia, el circ i les arts plàstiques. De fet, ell no diferenciava entre els diversos gèneres, ja que entenia que eren els costats d’una mateixa piràmide que coincidien en el punt més alt.

El que potser sonarà més a la gent, segons Glòria Bordons, és un poema visual que en un principi Brossa va titular Lloret de Mar, però que va acabar anomenant Miami Beach per fer-lo més internacional.

De tot això i més, en parlarà la directora de la Fundació Brossa, Glòria Bordons, aquesta tarda a la sala polivalent de la biblioteca. La xerrada, titulada Lloro Lloret o la representació literària de la Costa Brava per part de Joan Brossa, començarà a dos quarts de vuit.

spot_img

El + Vist