Dimecres, 3 març 2021
13.7 C
Lloret de Mar
El ple extraordinari d'ahir a la tarda

Bona part de l’oposició critica que els pressupostos del 2019 són “antisocials”

L'oposició lamenta que no se'ls hagi tingut en compte per negociar els pressupostos (excepte el regidor no adscrit) i el govern argumenta que era difícil consensuar amb més grups.

El ple extraordinari d'ahir a la tarda

Darreres Notícies

60 visites als elements del MOLL en la primera setmana de la campanya de turisme comarcal

L'element del Museu Obert de Lloret més visitat va ser els Jardins de Santa Clotilde, amb 44 visites.

El CAP de Lloret ha iniciat la vacunació a domicili per a persones dependents de més de 80 anys

El nombre de vacunacions que s'administraran cada dia anirà en funció de la disponibilitat de la vacuna.

Els boscos de Lloret, un dels escenaris del nou anunci d’Estrella Damm

Els boscos de la Punta Garbí i el camí de ronda de Sa Boadella són alguns dels indrets de l'esport publicitari de la popular marca de cerveses.

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

La Policia Local de Lloret intervé dues festes il·legals

Les festes, amb més de 20 persones implicades, tenien lloc en finques privades i no respectaven les mesures antiCovid ni tampoc les restriccions de mobilitat.

Alguns grups de l’oposició critiquen que els pressupostos del 2019 són antisocials i lamenten que, un cop més, l’equip de govern no els hagi tingut en compte a l’hora de negociar els números. Tot i així, el pressupost es va aprovar al ple extraordinari d’ahir a la tarda, amb el suport del govern (PDeCAT, PSC i ERC), la negativa del MILLOR, ICV – EUiA i C’s, i l’abstenció d’ELLSSP. Desgranarem el posicionament dels diferents grups per ordre de representació al Consistori.

El regidor de Serveis Econòmics, Albert Robert, del PDeCAT, defensa que és un dels pressupostos amb més partides socials dels últims anys i destaca fets com, per exemple, que s’hagi donat resposta a totes les demandes de les escoles, com ara la compra d’una caldera de gas per a la calefacció de l’escola Pere Torrent. Un altre aspecte que es va criticar és que abans d’aprovar el pressupost no s’hagin pactat les ordenances fiscals per al 2019. En aquest sentit, el regidor argumenta que el 2017 es va jubilar l’interventor de l’Ajuntament i no ha arribat el relleu fins gairebé un any després, de manera que no hi ha hagut temps material per modificar les ordenances. Tot i així, posa de relleu que, malgrat congelar-les, els ingressos augmenten en dos milions d’euros.

Un cop més, el cap de l’oposició, Marc Fuertes, del MILLOR, va ser molt crític amb la gestió del govern municipal. Fuertes insisteix en la incapacitat de l’actual equip de govern per gestionar el municipi. Com a exemple, argumenta que, malgrat la inversió que es preveu fer en la neteja de carrers, els carrers estan vells i bruts.

Des del PSC, el regidor Cristian Fernández ressalta les aportacions que fa el pressupost a l’àrea de Benestar i Família. I posa com a exemple la creació de la nova oficina local d’habitatge. El socialista també ha explicat que, de cara a l’estiu, es comptarà amb la vigilància diària d’agents cívics als principals eixos de Lloret, responent així a una demanda de l’associació de comerciants per incrementar la seguretat.

També com a membre de l’equip de govern, el portaveu d’ERC, Jordi Orobitg, defensa els pressupostos, sobretot tenint en compte que es preveu tancar el 2019 amb un endeutament per sota del 40%, quan el deute havia arribat al 115%. Orobitg posa de relleu que s’han aconseguit, d’una banda, fortes inversions de l’àrea privada i, de l’altra, importants subvencions d’administracions supramunicipals.

Els arguments del govern, però, no convencen ICV – EUiA. El regidor Miguel Gracia matisa que no es pot parlar de pressupostos socials, perquè, en els aspectes socials, es limiten a les actuacions mínimes. Segons Miguel Gracia, els ecosocialistes apostarien per la construcció d’un asil i un centre sociosanitari de dia, perquè és una necessitat molt gran per a Lloret. I insisteix en què l’equip de govern actual no té projecte de ciutat.

C’s també va votar en contra, però el regidor Jaime Muzas argumenta que el motiu principal no és que creguin que són uns mals pressupostos, sinó que se’ls ha ignorat a l’hora de negociar-los. De totes maneres els qualifiquen de continuistes. Segons els taronges, seria bo que l’Ajuntament encarregués una auditoria de recursos humans i un pla d’estalvi de despesa corrent per reduir aquesta partida, que es menja gairebé el 75% del pressupost.

Paulino Gracia, portaveu d’ELLSSP, també és molt crític, tot i que va decidir abstenir-se perquè celebra que s’hagi apostat per millorar totes les escoles del municipi. Això sí, entre altres coses, Paulino Gracia critica que es destini més d’un milió d’euros a l’enllumenat públic més les instal·lacions municipals i creu que s’hauria de treballar per reduir aquesta quantitat, tant per una qüestió econòmica com medi ambiental.

Finalment, el regidor no adscrit, Enric Martínez, va tornar a donar el seu suport a l’equip de govern, perquè sí que ha escoltat les seves propostes referents a la despesa a les escoles.

Els comptes, de poc més de 70 milions d’euros, contemplen més de 55 milions en despeses corrents i 8’5 milions en inversions reals. Destaca, entre altres coses, la millora de Sa Caleta i la remodelació de la plaça Pere Torrent (dins del Pla Operatiu de Turisme); i la remodelació i millora de diversos carrers i escoles.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.