17.9 C
Lloret de Mar

Bones sensacions del sector hoteler aquesta temporada

El sector hoteler ha rebut les dades oficials del mes de juliol i són molt positives; les d'agost encara no han arribat, però les sensacions són positives.

Turistes gaudint de la piscina d'un hotel de Lloret (Guitart Central Park Aqua Resort)
Turistes gaudint de la piscina d'un hotel de Lloret (Guitart Central Park Aqua Resort)

Darreres Notícies

El sector turístic valora el mes de juliol de manera positiva. Tot i que encara s’han de conèixer les dades d’aquest mes d’agost que acabem de deixar enrere, les sensacions generals indiquen que, després de dos anys de pandèmia, el turisme ha recuperat certa normalitat aquest estiu.

servicios profesionales jimenez

Enric Dotras, president del sector hoteler a Lloret, ha destacat que les dades del mes de juliol han estat molt positives, malgrat que en l’acumulat de tot el que portem d’any encara no s’arriben a les xifres del 2019, l’últim any abans de l’esclat de la pandèmia.

“La veritat és que les dades del mes de juliol ens indiquen que sí, però en l’acumulat no són tan bones. Ara estem a l’espera de tenir les dades del mes d’agost”

Enric Dotras

Dotras ha explicat que les dades des de l’inici del 2022 fins al mes de juny no van ser tan bones comparades amb les del 2019. Destaca, però, que al juliol s’ha augmentat la xifra de viatgers i, a la vegada, ha disminuït el nombre de pernoctacions. Això, assenyala, és conseqüència de la crescuda de visitants de proximitat.

“L’inici d’any ha estat més fluix que el d’altres temporades, fins al mes de juny no van ser com les del 2019. Al juliol s’ha augmentat en viatges però s’ha baixat en pernoctacions, perquè ha augmentat el públic de proximitat”

Enric Dotras

Ja conegudes les dades del juliol, queda saber si l’agost ha estat també positiu. Segons Dotras, les sensacions indiquen que també ha estat un bon mes pel sector turístic, tot i que ha explicat que encara estan a l’espera de les dades que ho confirmin.

Sens dubte, però, la guerra a Ucraïna també ha esquitxat el sector. L’augment de preus en l’energia ha afectat molt al funcionament de les empreses i moltes d’elles han apostat per les energies renovables i la sostenibilitat.

“L’augment de costos afecta molt al funcionament de les empreses, s’ha disparat d’una manera molt gran, ningú preveia aquest augment de matèries primeres i energies”

Enric Dotras

Pel que fa als pròxims mesos, la previsió és que l’octubre sigui millor que el setembre, el qual s’ha vist molt afectat pel fet que les escoles comencin abans la seva activitat. Tot i això, el sector té l’esperança que, amb el bon temps, puguin “salvar” el mes de setembre amb clients d’última hora.

spot_img

El + Vist