18.9 C
Lloret de Mar
El bus que ha sortit aquesta tarda de Lloret cap a Girona.

Bus gratuït a Girona per als ucraïnesos que vulguin tramitar la residència temporal

L'Ajuntament, amb la col·laboració desinteressada de Moventis-Sarfa, ha organitzat tres viatges aquesta setmana i tres, la setmana que ve.

El bus que ha sortit aquesta tarda de Lloret cap a Girona.

Darreres Notícies

150 desplaçats ucraïnesos aniran de Lloret a Girona per formalitzar el tràmit de residència temporal a la seu de la policia nacional.

Com que es tracta d’un tràmit que no es pot fer a la comissaria de Lloret, l’Ajuntament, amb la col·laboració desinteressada de Moventis, posa a la seva disposició un bus que els portarà fins a la capital gironina.

El bus que ha sortit avui de Lloret cap a Girona.
El bus que ha sortit avui de Lloret cap a Girona.

L’alcalde, Jaume Dulsat, posa de relleu que el consistori lloretenc està treballant de valent per ajudar en tot el que pugui aquestes persones, que estan passant per un moment tan complicat.

“Intentem facilitar el màxim a una gent que ja està passant prou en ser refugiats, haver de marxar del seu país, haver-se d’adaptar a un lloc nou, amb l’angoixa de tenir familiars encara a Ucraïna”

Jaume Dulsat

Dulsat lamenta que no tots els municipis tinguin la mateixa predisposició de Lloret per ajudar les persones desplaçades d’Ucraïna.

“Trobo a faltar la solidaritat de municipis de l’entorn, que no estan tenint la mateixa predisposició que Lloret”

Jaume Dulsat

El certificat de residència temporal és un tràmit diferent de la sol·licitud d’asil habitual, que s’ha activat per primera vegada a l’Estat espanyol i a Europa, i que permet una regularització exprés per als refugiats d’Ucraïna. La regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, valora la iniciativa de manera molt positiva i creu que facilitarà molt que els ucraïnesos puguin treballar aquesta temporada mateix.

“Estem a l’inici de temporada, molts tenen intenció de treballar i, per tant, aquesta facilitat és una oportunitat molt positiva

Arantxa Jiménez

Per traslladar aquestes persones fins a Girona, l’Ajuntament de Lloret ha arribat a un acord amb l’empresa Moventis-Sarfa. La intenció és fer tres viatges aquesta setmana i tres la setmana que ve, amb una 50a de persones cada tarda. El servei, activat pel consistori, l’ofereix l’empresa de manera desinteressada.

El bus que ha sortit avui de Lloret cap a Girona.
El bus que ha sortit avui de Lloret cap a Girona.

El col·lectiu de desplaçats compta amb dia i hora assignats per anar a Girona i fer la residència temporal. Aquests horaris han estat organitzats des de l’Oficina de Primera Acollida, al Centre Cívic de Can Carbó, que després de l’allau de demandes dels primers dies ara ha pogut reduir l’horari. El nou és dilluns, dimecres i divendres als matins, de nou a una. A més, hi ha un telèfon operatiu de dilluns a divendres, de nou del matí a cinc de la tarda, i un correu electrònic: [email protected].

Actualment, a Lloret hi ha més de 681 refugiats empadronats. De moment, s’ha tramitat l’escolarització de 142 infants, des de P3 fins a 4rt d’ESO, i n’hi ha una trentena més pendents d’escolaritzar. 

spot_img

El + Vist