31.3 C
Lloret de Mar
Com cada any, l'Aurora va col·laborar en la commemoració

Cal educar des de la igualtat i dotar de més recursos a les víctimes de violència de gènere

És el clam de més d'un centenar de persones concentrades dissabte a la plaça de l'Església, amb motiu del Dia internacional contra la violència envers les dones.

Com cada any, l'Aurora va col·laborar en la commemoració

Darreres Notícies

“Educar des de la igualtat i dotar de més recursos a les víctimes”. Aquest ha estat el clam de més d’un centenar de persones que s’han concentrat, aquest dissabte al migdia a la plaça de l’Església, en motiu del Dia internacional contra la violència envers les dones.

L’acte, en el qual hi ha assistit autoritats i diverses associacions del municipi com Les Kellys o L’Aurora, ha consistit en una representació produïda per La Caravana de les Arts i la lectura d’un manifest a càrrec de les voluntàries del Punt Lila.

La ‘performance’ de Caravana de les arts

En el que portem d’any, 6 dones han perdut la vida a mans de les seves parelles a Catalunya (45 a tot l’Estat). Per aquest motiu, la tècnica de la regidoria de la Dona, Mercè Serrano, remarca que mentre aquesta problemàtica continuï latent es continuarà reivindicant l’efemèride.

Joaquim Mercader, guanyador del concurs d’eslògans de l’Aurora

Empodera’t, denuncia, allibera’t és l’eslògan guanyador del concurs de frases que organitza l’associació de dones L’Aurora. Una membre d’aquesta entitat, Rosa Maria Roqué, argumenta que la principal solució per eradicar aquests comportaments passa per educar en la igualtat.

Tot i que aquest tipus de maltractament ja és una prioritat a l’agenda política, les dades confirmen que encara queda molta feina per fer. El 7% de les dones catalanes de més de 15 anys han estat violades. Ho diu l’Enquesta de violència masclista del 2016, que també destaca que una de cada quatre dones ha patit algun tipus d’agressió. Això fa que el 44,3% de les víctimes procurin no sortir soles i que el 15% portin algun objecte per defensar-se.

Els actes de commemoració del Dia internacional contra la violència envers les dones els ha organitzat la regidoria de la Dona de l’Ajuntament de Lloret de Mar.

spot_img

El + Vist