30.1 C
Lloret de Mar
Ponents a la jornada de Marmirada

Cal fomentar la venda directa als hotels i evitar les altes comissions de les agències de viatges online

Bones valoracions de la jornada que Marmirada ha organitzat aquest dimarts per exposar, des de diferents àmbits, com fomentar la venda directa dels hotels.

Ponents a la jornada de Marmirada

Darreres Notícies

Tenir presència a internet, estar actualitzats i interactuar amb el client són alguns dels punts clau per fomentar la venda directa dels hotels avui en dia. Exposar com aconseguir-ho i quines eines poden ajudar ha estat l’objectiu de la jornada que Marmirada ha organitzat aquest dimarts a l’Hotel Acapulco de Lloret.

El fundador de Marmirada i director de l’Acapulco, Damià Font, explica que la voluntat és donar continuïtat al pla de transformació digital que es va impulsar des de l’Ajuntament i Lloret Turisme. Damià Font considera que és important compartir els coneixements digitals entre uns i altres i que tots els establiments es formin en aquest àmbit; d’aquesta manera, opina, millora el conjunt de la destinació i, per tant, tots hi surten guanyant.

“Que vinguin a Lloret aquests ponents i ens puguin veure com a destinació és un tema que no només afecta a Marmirada o a l’Hotel Acapulco, sinó que al final que tots sumem i com a destinació es guanya”

Damià Font

Entre els ponents convidats a la jornada, hi havia Benjamin Devisme, de Quicktext, empresa que ajuda a gestionar els fluxos de comunicació entre els clients i l’hotel. Devisme afirma que perquè “un client que no té resposta a la seva pregunta és un client que se’n va” i, per tant, és molt important interaccionar amb tothom.  

“El client està passant d’una una mentalitat web on es buscava la vida a una mentalitat mòbil on l’has d’ajudar; abans el client buscava la informació i ara interactua amb ella”

Benjamin Devisme

Cinta Massó forma part de la companyia The Hotels Network, que s’encarrega d’ajudar els establiments a personalitzar l’experiència web de cada client. Massó ha posat de relleu la importància de poder tornar a organitzar esdeveniments com aquest de manera presencial, per poder intercanviar coneixements i experiències en persona. I remarca que és molt important, avui en dia, tenir bona presència a la xarxa.

“És imprescindible estar actualitzat, estar al dia, tenir presència online per captar el client internacional i els hotels han de ser conscients d’aquesta nova demanda que hi ha”

Cinta Massó

També han intervingut Miguel Hita, de Fideltour, Roberto Sánchez, de YieldPlanet, i Carlos Rentero, de Bookassist.

Un moment de la jornada de Marmirada
Un moment de la jornada de Marmirada

Després de les presentacions, s’ha fet una taula rodona entre tots els assistents, amb la col·laboració de Mariona Planesas, directora de l’Hotel Anabel. Planesas apunta que els últims anys ha agafat molta importància la reserva a través de les agències de viatges online, però alerta que cal fomentar la venda directa perquè aquestes plataformes, especialment Booking, es queden una comissió molt elevada.

“El cost d’aquestes reserves per a nosaltres és altíssim; així que tot el que pugui venir-nos de forma directa pels nostres canals de venda, per la nostra pàgina web, tot això que t’estalvies”

Mariona Planesas

Marmirada té previst repetir la jornada d’avui a Salou. El fundador, Damià Font, assegura que la intenció és seguir organitzant més jornades perquè els representants del sector turístic es trobin i interactuïn entre ells.

spot_img

El + Vist