20.9 C
Lloret de Mar
'Canvi de marxa' al teatre de Lloret

‘Canvi de marxa’ pretén conscienciar els joves perquè condueixin amb responsabilitat

L'activitat viària s'ha fet aquest matí al teatre municipal amb 330 alumnes de 4t d'ESO dels centres educatius de Lloret.

'Canvi de marxa' al teatre de Lloret

Darreres Notícies

Amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància de conduir amb responsabilitat, la fundació Mutual de Conductors ha tornat a Lloret de Mar un any més amb Canvi de Marxa. Es tracta d’una activitat viària que, de manera impactant, mostra als joves els perills que representen els accidents de trànsit.

330 alumnes de tots els centres de Lloret s’han desplaçat fins al teatre per participar en aquesta activitat. Josep Maria Ambròs, patró de la Fundació Mutual de Conductors, explica que l’activitat comença amb la conversa telefònica de dues germanes. Una d’elles presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca la seva germana per explicar-li què ha passat. Tal com ha remarcat Ambròs, el més impactant de l’activitat és el testimoni real de persones que, per motius personals o professionals, han viscut un accident de prop.

A banda d’exposar que quan es condueix hi ha en joc la vida, també es posa èmfasi en la resta de conseqüències, com ara la possibilitat de quedar ferit crònic.

L’activitat s’adreça a joves d’entre 15 i 18 anys. Aquí Lloret, hi han participat els alumnes de 4t d’ESO. I és que el col·lectiu jove preocupa molt.

Mutual de Conductors -una fundació privada sense ànim de lucre- compta amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia Local de Lloret. La representació es duu a terme cada any a la vila.

L’activitat ha arribat a Lloret el dia que s’han fet públiques unes dades alarmants: l’estiu ha acabat amb un 35% més de víctimes mortals en accidents viaris a les comarques gironines. Segons el Servei Català de Trànsit, entre els mesos de juny i setembre la província ha registrat un total de 22 sinistres mortals, en què han perdut la vida 27 persones, 7 més que el mateix període del 2017. En el conjunt de Catalunya, la xifra de morts creix fins a 52 i això representa un increment del 16% respecte a l’any passat. Els principals motius dels accidents són l’excés de velocitat, el consum d’alcohol i drogues i les distraccions, sobretot per culpa dels telèfons mòbils.

spot_img

El + Vist