15.6 C
Lloret de Mar

Càritas atèn un 10% més de persones que abans de la pandèmia a Lloret de Mar

Un dels serveis amb més demanda és el Centre de Distribució d'Aliments, que l'any passat va repartir més de 350 kg.

Els voluntaris de Càritas de Lloret, a la ràdio
Els voluntaris de Càritas de Lloret, a la ràdio

Darreres Notícies

Càritas ha atès un 10% més de persones que abans de la pandèmia a Lloret de Mar.

servicios profesionales jimenez

Aquest 2021, el pressupost ha estat de quasi mig milió d’euros -la majoria, de fons públics- i el 90% s’ha dedicat a la compra d’aliments per al Centre de Distribució que hi ha al costat de la Casa de la Cultura.

La presidenta de Càritas a Lloret, Lucia Echegoyen, valora en termes positius les dades i la feina feta durant l’any passat.

Els voluntaris de Càritas de Lloret.
Els voluntaris de Càritas de Lloret.

Càrites -que depén de l’Església parroquial- ajuda a les persones que més ho necessiten. En el cas de Lloret de Mar, un dels serveis més demanats és el CDA, de distribució d’aliments, que atén 800 famílies al mes de mitjana. L’any passat va repartir més de 350 kilos de menjar.

Visita de representants municipals al nou CDA.
Visita de representants municipals al nou CDA.

El servei funciona amb els voluntaris de Càritas, igual que el rober, que un any enrere va obrir al mercat municipal de Lloret. Proporciona roba i complements a canvi d’un donatiu i és obert a tothom.

Al llarg de l’any passat el van fer servir prop de 2.700 persones. Amb el canvi d’ubicació el servei s’ha donat a conèixer molt més i els usuaris s’han multiplicat per 3.

Rober de Càritas, al mercat municipal de Lloret.

Càritas ofereix, però, altres serveis que no són tan coneguts, com el d’acollida, altabetització, serveis educatius per a infants i joves, acompanyament a persones grans o inserció laboral, a més de formació per als usuaris del CDA per tal de poder estalviar i adquirir hàbits saludables a la cuina, a més d’aprofitar aliments.

L’entitat compta amb una 90a de voluntaris però en fan falta més, donada la quantitat i varietat de serveis que ofereix a Lloret. El telèfon de contacte és el 872 20 10 02 o l’email [email protected]

Recupera el programa especial de Càritas, emès aquest dimarts en directe a la ràdio de Lloret de Mar.

spot_img

El + Vist