27.2 C
Lloret de Mar
Gran Recapte del 2017 a l'Aldi

Càritas fa una crida perquè falten voluntaris per al Gran Recapte d’aquesta setmana

La recollida solidària d'aliments es farà aquest divendres i dissabte i es busquen persones que puguin ajudar durant un parell o tres d'hores.

Gran Recapte del 2017 a l'Aldi

Darreres Notícies

Falten voluntaris per al Gran Recapte d’Aliments, que se celebra aquest divendres i dissabte, tant a Lloret com arreu de Catalunya.

Fan falta per cobrir els prop 400 establiments de les comarques gironines que hi participaran. En total, se’n necessiten uns 4.500, uns 10 per establiment més els necessaris per classificar el menjar al magatzem. A banda de Lloret, també en falten a Palamós, Figueres i Puigcerdà.

Protecció Civil col·laborant amb el Gran Recapte del juny

Les persones que vulguin col·laborar es poden inscriure a granrecapte.com o bancdelsalimentsgirona.org. O, en el cas de Lloret, trucar a Càritas, al telèfon 972 37 32 78. La presidenta de Càritas, Lucía Echegoyen, ha explicat que només fa falta que cada voluntari hi dediqui dues o tres hores. Les funcions són dues: estar-se al supermercat recollint els aliments que entreguin els veïns o bé anar al magatzem a endreçar els productes rebuts.

Com en les últimes edicions, el que es demana són aliments nutritius de llarga durada com conserves de peix i verdures, oli i llet. A més, per la proximitat amb les festes, també es demanen productes nadalencs.

Els punts de recollida seran els supermercats: Mercadona, els Caprabo de Fenals i de l’avinguda de Tossa, l’Aldi, el Lidl i el Consum de Fenals. Si s’aconsegueix incrementar el nombre de voluntaris, s’hi afegiran més supermercats.

L’ADF col·laborant amb un Gran Recapte del 2017

En el Gran Recapte de finals de l’any passat, a Lloret, es van recollir 14 tones d’aliments. Una molt bona xifra que s’espera com a mínim igualar. I això és possible, gràcies, en part, a col·laboracions com la de la piscina municipal, que a canvi d’un quilo de menjar regala una matrícula gratuïta. Ho ha explicat el director de l’equipament, Ricard Salinas.

Una altra activitat organitzada per ajudar al Gran Recapte és el cagatió que es farà el 5 de desembre a la plaça Domènec Moner, al Rieral. L’organitzen les empreses La Repera i PdePà Kids.

Amb els dos recaptes del 2017, Càritas de Lloret va recollir 21 tones d’aliments. No obstant, aquest menjar només cobreix una part del que necessita durant tot l’any el Centre de Distribució d’Aliments de Lloret.

spot_img

El + Vist