13.9 C
Lloret de Mar
El nou Rober de Càritas

Càritas i l’Ajuntament posen en marxa un nou Rober en forma de botiga

El local ofereix un servei integral, ja que, a banda de facilitar l'accés a la roba a qui ho necessiti, també oferirà suport emocional i sessions de formació.

El nou Rober de Càritas

Darreres Notícies

Què es pot fer i què no a partir de diumenge, sense toc de queda ni estat d’alarma

Les mesures aprovades entraran en vigor aquest 9 de maig, quan decaigui l'estat d'alarma, i s'aplicaran durant quinze dies.

‘El inocente’, rodada en part a Lloret, número 1 de Netflix

A la vila es van enregistrar unes escenes a la plaça del Carme, al passeig marítim i l'interior del restaurant Orient Express, entre altres localitzacions.

Yagi Color, la nova aventura empresarial de dos empresaris turístics de Lloret

La Cristina Marcos i en Ryan Algar engeguen aquest projecte, després que la crisi per la Covid hagi reduït el rendiment dels seus negocis del sector del turisme.

Lloret de Mar es promociona als mercats europeus amb accions en format virtual

Durant les últimes setmanes Lloret Turisme ha participat en jornades professionals i sessions de treball amb professionals de Polònia, Bèlgica i Espanya.

L’alumna Meghna Nihalani (Coll i Rodès), al quadre d’honor de les Olimpíades d’Economia

Estudia Segon de Batxillerat i ha estat la desena classificada, en entrar al top 10 d’un total de 63 participants de Catalunya.

Càritas Lloret compta amb un nou Rober per facilitar l’accés a la roba a les persones més vulnerables. El servei s’inaugura la setmana que ve, estarà obert a tothom i, a més, oferirà suport emocional i sessions de formació als usuaris.

La presidenta de Càritas Lloret, Lucía Echegoyen, remarca que és un “projecte de poble” que ha comptat amb una gran implicació de tothom: “El local el facilita l’Ajuntament; la roba, la població; ho trien, ho condicionen i ho exposen els voluntaris; se’n beneficien les persones que ho necessiten; i la recaptació torna altra vegada en benefici de la població”.

El Rober de Càritas vist des de fora
El Rober de Càritas vist des de fora

La idea és que la població aporti la roba que ja no utilitzi i encara estigui en bon estat i que, qui necessiti roba, aporti un donatiu segons les seves possibilitats. Per a la responsable de l’entitat, el més important és que el nou equipament, en forma de botiga amb dos grans aparadors i un emprovador, dignifica els usuaris.

“El local té l’aparença d’una botiga normal, on es pot triar la roba d’una manera còmoda i atractiva”

Lucía Echegoyen

Com diem, el nou Rober oferirà un servei integral, ja que a banda de facilitar l’accés de tothom a la roba també oferirà suport emocional i sessions de formació.

“S’ensenyarà a cosir, a arreglar algunes peces, a reciclar roba i, a més, es fomenta que la gent es trobi i trenqui l’aïllament en què pugui trobar-se”

Lucía Echegoyen

La regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, celebra l’obertura del nou Rober i posa èmfasi, també, en la feina conjunta que s’ha fet per fer-lo realitat. Especifica que el local estarà obert a tothom.

“Està obert a gent derivada de Serveis Socials i també a la població en general que vulgui acostar-s’hi com a una botiga més per aportar el seu granet de sorra”

Arantxa Jiménez

Tot i que en els últims anys s’havia demanat que es deixés d’aportar roba a Càritas perquè en tenien massa, ara es torna a fer una crida. S’hi pot deixar tot el que ja no s’utilitzi i els voluntaris s’encarregaran de condicionar-ho.

El Rober té un emprovador a l'interior
El Rober té un emprovador a l’interior

Dimecres que ve, 14 d’abril, es farà una petita inauguració de l’equipament, que aquests dies està obert en fase de prova. Està situat al carrer Sènia del Rabic, a l’edifici del Mercat Municipal; en concret, al local que ocupava l’antiga papereria Alchi. L’espai s’ha pogut adequar gràcies als pressupostos participats.

L’horari serà dilluns, dimecres i divendres al matí, de nou a una, i dimarts i dijous a la tarda, de dos quarts de cinc a set.

- Publicitat -

El + Vist

Miguel Molina (Ferrari) fa podi a Bèlgica, a la primera cursa del Campionat del Món de Resistència

El pilot lloretenc, amb el brasiler Daniel Serra com a nou company d’equip, ha iniciat una nova temporada en aquesta categoria, després de la victòria que va obtenir fa dues setmanes en les 4 hores de Barcelona.