16.5 C
Lloret de Mar

Catalunya En Comú Podem defensa el diàleg real entre Generalitat i Govern central per desbloquejar el conflicte territorial

És un dels eixos del partit, que també vol posar fi a la crisi socials de greus retallades de l'Estat del Benestar i aplicar mesures per combatre la crisi climàtica. S'ha posat sobre la taula en un acte de campanya a Lloret.

Laura López, Frederic Guich, Aina Vidal i Joan Mena
Laura López, Frederic Guich, Aina Vidal i Joan Mena

Darreres Notícies

Catalunya En Comú Podem podem centra la seva proposta electoral en tres grans eixos de cara al 10-N: acabar amb el bloqueig que provoca el conflicte territorial a Catalunya, posar fi a la crisi social de greus retallades de l’Estat del Benestar i aplicar mesures per combatre la crisi climàtica.

Així ho ha resumit la candidata del partit per Girona, Laura López, que ha matisat que per desbloquejar el conflicte territorial cal apostar per un diàleg real entre Generalitat i Govern central, que tingui en compte tots els punts de vista i que es pugui consensuar amb la ciutadania. La formació també creu que els presos independentistes haurien de sortir de la presó.

Sobre les retallades de l’Estat del Benestar, els comuns aposten, sobretot, per derogar la reforma laboral i per apujar les pensions. Ho defensa la diputada al Congrés Aina Vidal, que posa de relleu que la precarietat laboral cada cop està més generalitzada i especifica que el sector turístic de les comarques gironines és molt coneixedor de la problemàtica.

Sobre la crisi climàtica, la proposta dels comuns passaria, entre altres coses, per modificar la llei de costes i acabar amb la construcció descontrolada al litoral i en zones protegides.

Un moment de l’acte d’aquesta tarda (NRLL)

Tot plegat s’ha posat sobre la taula en un acte de campanya electoral fet a la sala polivalent de la Biblioteca de Lloret aquest diumenge a la tarda. Un acte que també ha comptat amb el diputat al Congrés Joan Mena, que recorda que a les últimes eleccions només els van faltar 900 vots per aconseguir el diputat de les comarques gironines. En aquest sentit, diumenge que ve espera sumar prous vots. I critica que el PSOE s’ha mostrat més interessat en aconseguir un pacte amb les dretes que en crear un govern progressista.

Els comuns també defensen que són l’únic partit capaç de fer virar el PSOE per tirar endavant propostes que fins i tot ells portaven en el seu programa electoral, però que un cop al Govern no s’han interessat en impulsar.

spot_img

El + Vist