10.1 C
Lloret de Mar

El cineclub Adler projecta ‘D’aliats a massacrats. Els últims de Filipines’, aquest dijous

La projecció també l'organitza la Plataforma per la Pau, que l'emmarca dins de les activitats paral·leles a l'exposició '70 anys de la bomba atòmica'.

Cartell
Cartell

Darreres Notícies

D’aliats a massacrats. Els últims de Filipines. Així es titula el documental que es podrà veure aquest dijous al teatre de Lloret, en una projecció organitzada pel cineclub Adler i la Plataforma per la Pau. El director és el periodista lloretenc Ramon Vilaró, que ha comentat que la producció explica la història dels filipins d’origen espanyol que van viure l’ocupació militar japonesa de Filipines durant la Segona Guerra Mundial.

Vilaró ha explicat que hi ha diferents testimonis, tot i que el documental se centra sobretot en la història d’una dona concreta. L’interès de Vilaró per les Filipines li va venir donat durant la seva etapa com a corresponsal del diari El País al sud-est asiàtic.

De fet, ja va escriure una novel•la titulada Tabaco. El imperio de los marqueses de Comillas i n’està preparant una altra que espera tenir enllestida d’aquí a un any.

El documental D’aliats a massacrats. Els últims de Filipines ja s’ha projectat en alguns festivals amb bones valoracions per part de la crítica. Al teatre de Lloret, es podrà veure aquest dijous, a les nou de la nit. L’entrada és gratuïta, però cal recollir la invitació al Museu del Mar.

spot_img

El + Vist