7.3 C
Lloret de Mar

Una cinquantena d’activitats variades amb motiu de la Fira dels Americanos

Avui ha obert el mercat indià i El Floridita. I, entre altres coses, aquest vespre es projecta 'Fresa y chocolate' i demà es fa una xerrada sobre els lloretencs en el comerç i la trata d'esclaus.

La Fira dels Americanos, aquest migdia
La Fira dels Americanos, aquest migdia

Darreres Notícies

La Fira dels Americanos ocupa el passeig Verdaguer i la plaça de la Vila aquest cap de setmana. Ahir al vespre van donar el tret de sortida la plantada dels gegants indians i una xerrada sobre Les dones i el cementiri modernista de Lloret. Avui divendres, ja han obert les portes el mercat indià i el bar El Floridita.

servicios profesionales jimenez

El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, creu que és important mantenir la celebració del cap de setmana dedicat als indians, perquè és el referent històric més potent referent a la trajectòria comercial, industrial, cultural i amb un llegat arquitectònic molt potent. I això dóna personalitat a la ciutat.

Al llarg del cap de setmana s’ofereixen a Lloret una 50a d’activitats. Una de les destacades serà la projecció de la pel·lícula cubana Fresa y chocolate, que portarà fins a Lloret la cònsol de Cuba a Barcelona, Mabel Arteaga. El film es podrà veure avui mateix, a les vuit del vespre, a la sala polivalent de la biblioteca.

La finalitat de la 7a Fira dels Americanos és, un any més, recordar el passat indià a Lloret per poder entendre claus del present i els vestigis que en queden en l’actualitat. Per això la fira es complementa amb conferències que aborden el tema des de diferents punts de vista. Com la que faran demà al migdia Xavi Orri i Marina Garcia, de l’Arxiu Municipal, que parlaran dels Lloretencs en el comerç i la trata d’esclaus. Xavi Orri apunta que, després de fer una intensa recerca a l’arxiu, han descobert que, com a mínim, hi va haver set lloretencs involucrats en el tràfic d’esclaus. Demà posaran alguns noms sobre la taula. Marina Garcia apunta que la documentació és molt difícil de trobar perquè moltes famílies han destruït els documents que tenien, en tractar-se d’una pràctica de poc prestigi. La xerrada es farà demà a les dotze del migdia a la sala d’actes de l’Ajuntament.

I també demà, però a la tarda, es faran tallers de daiquiris a la plaça de la Vila. Un dels mestres serà Manel Casademont. El mercat indià compta sempre amb una reproducció del bar El Floridita, que l’indià lloretenc Constantí Ribalaigua va muntar a La Havana, on va fer famós el daiquiri.

spot_img

El + Vist