9.2 C
Lloret de Mar

Clam contra la violència masclista a Lloret de Mar

En els actes institucionals del 25N, la vila referma el compromís com a municipi feminista.

-

Amb una performance sobre les eines que tenen les dones víctimes de violència masclista per demanar ajuda. Així ha començat l’acte institucional del 25N, fet aquest cap de setmana, a Lloret de Mar.

La performance, amb participants voluntaris, a càrrec de La Caravana de les Arts, pretén fer reflexionar sobre el gest de demanar ajuda i recordar els recursos que tenen les víctimes.

Després de la performance, l’associació de dones l’Aurora ha entregat els premis del concurs d’eslògans. La frase guanyadora és “Si ets indiferent, ets còmplice”, de Joaquim Bohigas, la qual fa referència a implicar el conjunt de la societat. La frase finalista “ZERO motius per perdonar, SETZE raons per trucar” s’inspira en el número 016, de Cèlia Tresserras.

L’alcalde Jaume Dulsat ha llegit el manifest d’enguany, que se centra en els nous tipus de violència masclista, com la vicària, l’obstètrica, de segon ordre o digital.

Finalment, el manifest destaca l’impacte i la indignació que produeixen les violències sexuals: “Des d’aquí, avui, 25 de novembre, volem reiterar tot el nostre suport i la nostra empatia a les supervivents i el seu entorn. No podem continuar consentint que les dones visquin amb por, amb la llibertat coartada per l’amenaça d’unes agressions sexuals que ja haurien d’estar desterrades d’una societat democràtica i lliure. Les violències sexuals atempten contra el principi de llibertat individual”.

L’acte ha acabat fent un clam de tolerància zero contra el masclisme i refermant en el compromís de Lloret de Mar com a municipi feminista.

- Publicitat -