11.7 C
Lloret de Mar

Com celebren els centres educatius de Lloret el Carnaval?

El plat fort arribarà divendres, amb les diferents rues escolars, però hi ha activitats durant tota la setmana.

La rua d'escoles del 2019 (Lloret Esportiu Futbol Sala)
La rua d'escoles del 2019 (Lloret Esportiu Futbol Sala)

Darreres Notícies

Aquests dies els centres educatius estan immersos en la celebració del Carnaval. El plat fort arriba divendres, però aquests dies hi ha moltes altres activitats, com les consignes diàries marcades pel rei i la reina Carnestoltes, la celebració de Dijous gras o la confecció de les seves pròpies disfresses.

servicios profesionales jimenez

Avui, al BDBH, coneixem què fa específicament cada centre. Val a dir que hem contactat amb tots els centres però n’hi ha un parell que no fan res gaire especial, més enllà de disfressar-se divendres. De la resta, però, sí que tenim moltes coses a explicar. Comencem amb els més petits.

A la llar d’infants Els Pops tenen disfresses i complements a l’aula al llarg de tot l’any perquè els petits s’hi vagin familiaritzant i, coincidint amb el Carnaval, les educadores també es disfressen. Però la directora, Anna Mas, assenyala que mai no obliguen a cap infant a disfressar-se si no ho vol.

“A les famílies, els transmetem molt el valor de deixar decidir, perquè els infants són molt petits i de vegades no entenen aquest canvi que fem quan ens posem una disfressa”

Anna Mas

Divendres a la tarda, organitzen un berenar amb les famílies i, qui vol, porta un complement, tant adults com infants.

Passem ara a les escoles. Al Pompeu Fabra, per exemple, uns quants alumnes ens expliquen que van rebre el Rei Carnestoltes, fan consignes i ho fan coincidir, tot plegat, amb la Setmana Cultural, que aquest any dediquen al cinema.

“Celebrem la setmana cultural amb moltes activitats i ens ho passarem molt bé; la dediquem al cinema i han vingut diversos personategs, com Harry Potter o Mary Poppins”

Alumnes del Pompeu Fabra

A l’Àngels Alemany i Boris també van tenir la visita del Rei Carnestoltes per exposar les consignes que s’han de seguir aquesta setmana. A més, divendres toca la rua pel voltant de l’escola, en què cada alumne que vulgui porta una disfressa lliure, dins d’una temàtica genèrica, tal com explica Imma Hernández, mestra d’anglès i membre de la comissió de festes.

“Anys enrere, ens fèiem les disfresses a l’escola amb bosses de plàstic, però tenint en compte el canvi climàtic, hem vist de gran necessitat evitar l’ús de material no reciclable”

Imma Hernández

De l’escola Esteve Carles, ens parla Albert Ristol, mestre de l’aula d’acollida i membre de la comissió de festes, que explica que els fa molta il·lusió recuperar la celebració  del Carnaval després de la pandèmia. Aquesta setmana estan aplicant les consignes que els van marcar el rei i la reina Carnestoltes, però el més destacat serà la rua que faran pels voltants del centre, divendres al matí.

“Divendres sortirem tots fent rua cap a l’Ajuntament, lluint les disfresses que ha preparat cada curs; aquest any anem disfressats de personatges de circ”

Albert Ristol

L’escola Pere Torrent també se suma a les consignes que els ha marcat el Rei Carnestoltes, com ara dur un pentinat divertit o anar amb pijama. De cara a divendres, faran una rua en què els alumnes duran una disfressa elaborada per ells mateixos i ballaran una coreografia que han estat preparant els últims dies, segons ha explicat Ainhoa Timmer.

“La jornada de divendres és especial perquè fem una rua de Carnaval i anirem disfressats i disfressades de superherois de la natura, amb una disfressa pensant en un model més sostenible”

Ainhoa Timmer

A l’Institut Escola Lloret de Mar, han preparat coses diferents segons els cursos. A infantil i primària, faran una rua pel voltant del centre, mentre que a Secundària faran classe, però també alguna activitat divertida, segons el sotsdirector, Joan De Domingo.

“A Infantil aniran sobre el mar, cada classe d’una cala de Lloret; cicle inicial d’Inside&Out; cicle mitjà, de Pokemon; i els més grans, de Harry Potter”

Joan De Domingo

A Secundària: tercer faran un esmorzar disfressats de Carnestoltes i a primer i segon tindran consignes al llarg de la setmana  

Des de la Immaculada Concepció, Adolf Nierga, explica que la celebració d’aquest any gira entorn a la consigna ‘Tants caps, tants barrets’. Durant tota la setmana han fet tallers relacionats amb això i divendres arribarà la rua.

“El Carnestoltes arriba amb una consigna molt clara: ‘Tants caps, tants barrets’, per això divendres tots els alumnes d’infantil i primària lluiran una disfressa amb un element distintiu al cap”

Adolf Nierga

A l’institut Coll i Rodés, aquest any han treballat molt la comunicació de la festa. Així doncs, la principal novetat és que han escollit un rei Carnestoltes entre l’alumnat, que amb l’ajuda de dos companys ha fet un vídeo explicant tota la celebració prevista. A més, també van escollir un cartell informatiu entre tots i un lema, tal com ha exposat el professor Carles Benguerel.

“El lema és ‘Carnaval, Carnaval, coll Amunt i Coll avall!, perquè entenem que el Carnaval serveix per aixecar els ànims i perquè tots agafem una mica de bon rotllo”

Carles Benguerel

El Coll i Rodés, a més, ha preparat consignes per a tota la setmana i divendres qui vulgui podrà anar disfressat i es farà un concurs de disfresses amb tres categories: individual, parelles o grup. A la tarda, tancaran la setmana amb una calçotada.

Pel que fa a l’institut Sant Quirze, cada classe ha preparat la seva disfressa i divendres faran una rua al mateix centre, amb premi inclòs. Ho ha explicat el director, Carles Grabuleda.

“Cada classe ha preparat una disfressa i una comparsa i es farà una rua al pati, on es premiarà la millor cavalcada amb un premi especial”

Carles Grabuleda

A banda de totes aquestes activitats, alguns centres també participaran al concurs de disfresses als menjadors escolars, que es farà aquest divendres. 

spot_img

El + Vist