14.3 C
Blanes
Exposició 'De portes endins'

Com eren les cases de pagès de Lloret es pot veure a la Capella dels Sants Metges

L'exposició 'De portes endins. La vida a l’interior d’una llar de pagès lloretenca' l’organitzen l’Associació de Recull Rural Artesà de Lloret i Patrimoni Cultural de l’Ajuntament, amb el suport de l’Arxiu Municipal.

Exposició 'De portes endins'

Darreres Notícies

La Capella dels Sants Metges acull aquests dies una exposició que mostra com eren les cases de pagès de Lloret dels segles XIX i XX. Porta per títol De portes endins. La vida a l’interior d’una llar de pagès lloretenca i l’organitzen de manera conjunta l’Associació de Recull Rural Artesà de Lloret (RRALL) i la Unitat de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament, amb el suport de l’Arxiu Municipal.

Un membre de l’associació, Lluís Ferrés, apunta que les cases de pagès en aquella època estaven marcades per les responsabilitats laborals del dia a dia. Un dels objectius de la mostra, així com de l’associació en general, és recordar que els lloretencs no només vivien del mar, sinó que també treballaven a les vinyes, als camps i a les masies.

L’exposició està estructurada en cinc àrees: l’entrada del mas, la cuina, el rebost i la pastera, la zona d’higiene i les habitacions. I a cada apartat es mostren les eines que feien servir. Tot plegat està acompanyat de plafons explicatius sobre les feines que duien a terme els pagesos i terrassans, imatges i testimonis.

Es pot visitar, de manera gratuïta, a la Capella dels Sants Metges fins al 3 de juny, en horari de matí i tarda.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist