20.6 C
Lloret de Mar
Una espècie del fons marí (Xatrac)

Comença la BioMARató, un concurs de fotografies d’éssers vius

Xatrac hi col·labora i anima a tothom a participar-hi des d'avui fins dilluns. Consisteix en fotografiar ocells, plantes del passeig o espècies subaquàtiques de la zona.

Una espècie del fons marí (Xatrac)

Darreres Notícies

Lloret de Mar, present en el FITUR menys internacional per la pandèmia

A partir d'aquest dimecres, hi promocionarà “la seva àmplia oferta i les novetats d’aquest estiu”. Un moment que, sens dubte, s’espera que sigui clau en la recuperació del turisme a la destinació.

S’obren les preinscripcions dels casals d’estiu municipals

Es duran a terme a les escoles Pompeu Fabra i Pere Torrent, per a infants nascuts entre el 2009 i 2017.

Lloret de Mar, seu de l’Institut de Creativitat, Tecnologia i Ètica per al sector Turístic

Es tracta d’un projecte que combina formació, digitalització, ètica turística, qualitat i la innovació, amb projectes enfocats a l’àmbit nacional i també internacional.

125 persones gaudeixen a Lloret del Dia Internacional dels Museus

Van aprofitar les jornades de portes obertes al Museu del Mar i a Can Saragossa, a més d'una visita guiada gratuïta.

La piscina acull el Campionat d’Espanya de Natació adaptada

Serà aquest cap de setmana, amb 250 esportistes en edat escolar amb i sense discapacitat. Provenen de 17 comunitats autònomes.

Xatrac convida als lloretencs a participar en la BioMARató, una competició que vol donar a conèixer la biodiversitat de les costes catalanes a la ciutadania. L’objectiu és fotografiar el màxim d’éssers vius de la zona, ja siguin ocells, plantes del passeig marítim o espècies subaquàtiques.

L’activitat està impulsada per l’Institut de Ciències del Mar, amb la col·laboració de diverses entitats, com és el cas de l’associació mediambiental Xatrac. La celebració de la BioMARató coincideix amb la City Natura Challenge, una competició internacional en què diverses ciutats de tot el món intentaran aconseguir la quantitat més gran d’observacions d’éssers vius a dins de la seva localitat.

L’esdeveniment se celebra des d’avui divendres fins al dilluns de la setmana que ve, 3 de maig, i es tornarà a activar durant els mesos d’estiu. En el cas de Catalunya, hi participen diverses localitats de Girona, Barcelona i Tarragona, a través de la BioMARató.

El responsable de Xatrac, Santi Escartin, destaca que l’activitat d’aquest cap de setmana serà un “aperitiu” de les jornades que es duran a terme a l’estiu.

De manera paral·lela a la competició, Xatrac oferirà aquest dissabte activitats gratuïtes: un taller per conèixer la biodiversitat entre les roques i una sortida d’snorkel i immersió de submarinisme. Sempre i quan, és clar, les condicions meteorològiques ho permetin.

Les activitats es duran a terme aquest dissabte, a les onze del matí, a la Casa del Mar. Els interessats en participar en el concurs de fotografia i en els tallers de Xatrac, poden apuntar-se de manera online, al web de la BioMARató.

- Publicitat -

El + Vist

‘I tu, què hi veus?’, el vídeo amb motiu del Dia Contra l’Homofòbia

L'Ajuntament commemora el 17 de maig amb aquest vídeo de Meraki Films i ha preparat un acte, diumenge al Teatre, amb una taula d'experiències i una performance de La Caravana de les Arts, entre altres coses.