14.9 C
Lloret de Mar
Una espècie del fons marí (Xatrac)

Comença la BioMARató, un concurs de fotografies d’éssers vius

Xatrac hi col·labora i anima a tothom a participar-hi des d'avui fins dilluns. Consisteix en fotografiar ocells, plantes del passeig o espècies subaquàtiques de la zona.

Una espècie del fons marí (Xatrac)

Darreres Notícies

Xatrac convida als lloretencs a participar en la BioMARató, una competició que vol donar a conèixer la biodiversitat de les costes catalanes a la ciutadania. L’objectiu és fotografiar el màxim d’éssers vius de la zona, ja siguin ocells, plantes del passeig marítim o espècies subaquàtiques.

L’activitat està impulsada per l’Institut de Ciències del Mar, amb la col·laboració de diverses entitats, com és el cas de l’associació mediambiental Xatrac. La celebració de la BioMARató coincideix amb la City Natura Challenge, una competició internacional en què diverses ciutats de tot el món intentaran aconseguir la quantitat més gran d’observacions d’éssers vius a dins de la seva localitat.

L’esdeveniment se celebra des d’avui divendres fins al dilluns de la setmana que ve, 3 de maig, i es tornarà a activar durant els mesos d’estiu. En el cas de Catalunya, hi participen diverses localitats de Girona, Barcelona i Tarragona, a través de la BioMARató.

El responsable de Xatrac, Santi Escartin, destaca que l’activitat d’aquest cap de setmana serà un “aperitiu” de les jornades que es duran a terme a l’estiu.

De manera paral·lela a la competició, Xatrac oferirà aquest dissabte activitats gratuïtes: un taller per conèixer la biodiversitat entre les roques i una sortida d’snorkel i immersió de submarinisme. Sempre i quan, és clar, les condicions meteorològiques ho permetin.

Les activitats es duran a terme aquest dissabte, a les onze del matí, a la Casa del Mar. Els interessats en participar en el concurs de fotografia i en els tallers de Xatrac, poden apuntar-se de manera online, al web de la BioMARató.

spot_img

El + Vist