21.3 C
Lloret de Mar

Comença la campanya de la Generalitat per prevenir i evitar incendis forestals

Fins al 15 d'octubre, està prohibit fer foc als terrenys forestals i a la franja de 500 metres que els envolta.

Imatge de la campanya
Imatge de la campanya

Darreres Notícies

Fins al 15 d’octubre, està prohibit fer foc als terrenys forestals i a la franja de 500 metres que els envolta. Divendres passat, 15 de març, va començar la campanya de la Generalitat per restringir els focs amb la finalitat de prevenir i evitar incendis forestals.

Cartell de la campanya (Protecció Civil)

Segons dades de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya, cal estar molt alerta perquè en els tres primers mesos d’aquest any, a Catalunya ja s’han cremat més hectàrees que en tot el 2018. El cap de Protecció Civil de Lloret, Felip Carbonell, demana màxima precaució.

La normativa afecta el període que va del 15 març al 15 d’octubre, tot i que fins al 15 de juny es poden demanar autoritzacions especials a la Generalitat. Els mesos més càlids, però, la prohibició de fer foc a la zona forestal és estricta sense excepcions.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat matisa que especialment no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa de la Generalitat. Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires. També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

En cas de detectar una columna de fum, la ciutadania ha de trucar amb urgència al 112.

spot_img

El + Vist