7.5 C
Blanes
L'església parroquial s'ha omplert aquest dissabte per acomiadar Joan Domènech.

Comiat multitudinari de Lloret de Mar a Joan Domènech

El conseller Joaquim Nadal, gran amic seu, l'ha qualificat de "persona exemplar amb una trajectòria irrepetible".

L'església parroquial s'ha omplert aquest dissabte per acomiadar Joan Domènech.

Darreres Notícies

La parròquia de Lloret de Mar ha quedat petita per acomiadar Joan Domènech, aquest dissabte al matí. L’església de Sant Romà s’ha omplert des de molt abans que comencés la missa de comiat amb veïns, representants d’entitats de la vila i un gran nombre d’autoritats que han volgut donar l’últim adéu al primer alcalde de la democràcia de Lloret, una persona que deixa un gran llegat cultural i polític al territori.

Entre les autoritats presents, hi ha hagut el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, gran amic de Joan Domènech. D’ell ha destacat “tota la vida d’acció pedagògica i civica vinculada a la producció de llibres de diferents temàtiques, com històrica, sardanística i biogràfica” i el qualifica de “persona exemplar amb una trajectòria irrepetible”.

funeral Joan Domènech

La missa de comiat, amb l’actuació del cor Alba de Prima, ha comptat amb la presència institucional de l’alcalde Adrià Lamelas i dels exalcaldes Josep Sala, Xavier Crespo, Romà Codina, Jaume Dulsat i Albert Robert. A més de regidors de l’Ajuntament de Lloret, representants de la Diputació de Girona, de la fundació Prudenci Bertrana, Aspronis i un llarg llistat d’entitats on Domènech estava implicat, com el Club Marina Casinet o l’Obreria de Santa Cristina.

Joan Domènech i Moner, el primer alcalde democràtic de Lloret, ha mort aquest dijous, als 80 anys. Mestre i historiador, ha estat autor de nombrosos llibres i articles (la majoria relacionats amb la història de la vila) i sempre va ser una persona molt activa al municipi, especialment com a president del Club Marina Casinet.

A banda d’historiador, també era mestre i va exercir a primària en tres escoles de Lloret, a banda de ser, durant tres anys, director de l’Esteve Carles. A l’Ajuntament, va ser regidor a partir de l’any 1973 i va ser escollit com a primer alcalde democràtic després del franquisme, entre 1979 i 1983. Uns anys més tard, de 1995 a 1999, va tornar a ser regidor.

Però la seva trajectòria a l’administració va ser molt més àmplia, perquè va presidir l’àrea d’Ensenyament, Cultura i Publicacions de la Diputació de Girona i va ser delegat de Cultura de la Generalitat a Girona del 1996 fins al 2003.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist