18 C
Lloret de Mar

Concentració a Lloret en el primer aniversari de la guerra a Ucraïna

A les 12h hi ha convocats 5 minuts de silenci, i una concentració

Concentració d'avui, a les 12 del migdia.
Concentració d'avui, a les 12 del migdia.

Darreres Notícies

Doble concentració avui a Lloret de Mar en contra de la guerra a Ucraïna, coincidint amb el primer aniversari del conflicte. La primera convocatòria han estat 5 minuts de silenci, a les 12h, per part de l’Ajuntament. D’aquesta manera, el consistori s’ha sumat a la convocatòria de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques de fer una concentració a favor de la pau i el cessament de la guerra.

servicios profesionales jimenez

A la tarda, a partir de les 18h, qui convoca és la Plataforma per la Pau, que reclama “un alto al foc immediat”, a més de solidaritat amb les víctimes d’Ucraïna i altres guerres. Un membre de l’entitat, Ramon Vilaró, demana, a més, la prohibició de les armes nuclears, una solució negociada al conflicte i reducció de la despesa militar.

ucraina 3
La concentració d’avui a les 12h.

Concentracions similars es duen a terme entre ahir i avui a diferents poblacions catalanes.

ucraina 1
El cartell de la concentració diu ‘Visca Ucraïna’.

Aquest 24 de febrer, es compleix un any de l’inici de l’inici de la guerra d’Ucraïna i la situació segueix sent molt complicada. Lloret de Mar va reaccionar de seguida i va obrir les portes a tots els ucraïnesos que van voler refugiar-se aquí.

ucraina 2

En aquest temps, s’han empadronat 1.532 refugiats ucraïnesos. Això el converteix en un dels municipis amb la comunitat d’ucraïnesos més important de Catalunya, que arran del conflicte armat ha vist créixer de forma exponencial el nombre d’habitants d’aquesta nacionalitat.

ucraina 4

De fet, actualment hi ha més de 2.300 persones ucraïneses vivint a Lloret de Mar. Dins de tot el col·lectiu, més de 600 són menors d’edat i més de 400 consten com a escolaritzats en algun dels centres del municipi.

spot_img

El + Vist