13.2 C
Lloret de Mar

Concentració de rebuig a Lloret per les detencions de la Guàrdia Civil

La mobilització va anar a càrrec de la Taula per la República per protestar per la “repressió” del moviment independentista català. Un dels portaveus, Jaume Ribera, assenyala que "no deixarem de reivindicar les nostres llibertats".

Mobilització ahir a Lloret, en contra de les detencions fetes per la Guàrdia Civil.
Mobilització ahir a Lloret, en contra de les detencions fetes per la Guàrdia Civil.

Darreres Notícies

Concentració de rebuig ahir al vespre a la plaça de la Vila de Lloret de Mar, en contra de les detencions practicades per la Guàrdia Civil. La mobilització va anar a càrrec de la Taula per la República per protestar per la “repressió” del moviment independentista català. Un dels portaveus, Jaume Ribera, assenyala que “no deixarem de reivindicar les nostres llibertats”.

Aquesta i altres concentracions de protesta han tingut lloc aquest dimecres a diferents punts de Catalunya, com a resposta a l’operació contra el finançament del procés.

La Guàrdia Civil, sota les ordres del titular del jutjat d’instrucció 1 de Barcelona, va realitzar ahir 31 escorcolls i 21 detencions d’empresaris, polítics i funcionaris relacionats amb el procés d’independència de Catalunya. Entre ells, Xavier Vendrell, David Madí, Oriol Soler, Xavier Vinyals i Josep Lluís Alay, que ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Se’ls acusa dels delictes de malversació de fons públics, prevaricació, blanqueig de capitals i tràfic d’influències en distintes accions, com ara tenir el suport del govern rus de Putin, que li donava “10.000 soldats” si el president Puigdemont declarava la independència la tardor del 2017.

Això sumat a una “estratègia de comunicació de desinformació i desestabilització” a les xarxes socials , amb el suport de Julian Assange i Eduard Snowden, fins a adjudicacions sospitoses, una d’elles a l’Ajuntament de Cabrera de Mar a Vila Bugatti, o a l’Ajuntament de Calella, on només es van demanar expedients sense detencions.

spot_img

El + Vist