21.6 C
Lloret de Mar

‘Concierto de Aranjuez’, amb el guitarrista turc-americà Celil Refik Kaya

El concert és aquest dijous amb l'orquestra del Maresme, dins del Festival de Guitarra del Mediterrani.

Celil Refik Kaya, en el concert a Castelló d'Empúries
Celil Refik Kaya, en el concert a Castelló d'Empúries

Darreres Notícies

Presència de luxe aquest dijous a Lloret de Mar, amb el guitarrista turc-americà Celil Refik Kaya. Serà aquí per interpretar el famós ‘Concierto de Aranjuez’, acompanyat de l’orquestra del Maresme, dirigida per Jordi Montoliu.

Serà un concert de primer ordre, tota una joia del repertori per a guitarra i orquestra, creada l’any 1939 pel compositor Joaquín Rodrigo. Des de llavors, el ‘Concierto de Aranjuez’ ha anat a càrrec d’una llarga llista de músics, com Paco de Lucía o Miles Davis.

L’adagi és la part més popular de l’obra i ha estat utilitzat en pel·lícules, reportatges de televisió i anuncis.

Celil Refik Kaya destaca que és “una de les melodies més difícils per a guitarra, però també és una de les més boniques que mai no s’han escrit per a qualsevol concert”.

Tono Blasi i Celil Refik Kaya, als estudis de la ràdio.
Tono Blasi i Celil Refik Kaya, als estudis de la ràdio.

El guitarrista, provinent dels Estats Units, es mostra molt content d’actuar al Festival de Guitarra del Mediterrani. Ho havia fet l’any passat com a solista, però aquesta és la primera vegada que ho fa juntament amb l’orquestra del Maresme.

Tono Blasi, director del certamen, assenyala que la presència de Celil és “impagable, li dona un toc de qualitat al concert, és tot un privilegi”.

Celil Refik Kaya i l’orquestra del Maresme sumen cap a una 20a de músics, que actuaran aquest dijous, a partir de les 21h, a l’església parroquial de Sant Romà. El concert es va fer aquest dimarts a Castelló d’Empúries i es repetirà el dia 15 a Port de la Selva.

spot_img

El + Vist