23.1 C
Lloret de Mar

Condemnat a 3 anys de presó un home que va intentar violar una noia dues vegades

Els fets van passar la matinada de l'1 de setembre del 2019 a la porta d'un bar de Lloret de Mar.

L'acusat, d'esquena (ACN)
L'acusat, d'esquena (ACN)

Darreres Notícies

L’Audiència de Girona ha condemnat a 3 anys de presó l’acusat d’intentar violar una noia a l’exterior d’un bar de Lloret de Mar. El processat es va acollir al dret a no declarar al judici però es va incriminar al darrer torn de paraula. Els fets van passar la matinada de l’1 de setembre del 2019.

La sentència recull que la víctima i l’ara condemnat es van conèixer al bar, on van mantenir una conversa breu “de to amistós”. Més tard, ella va marxar i el processat la va seguir fins a la rampa d’un pàrquing, on la va atacar, aprofitant que la noia s’havia abaixat els pantalons per orinar.

Va intentar violar-la en dues ocasions, però no ho va aconseguir. Els crits de socors de la jove van alertar alguns clients del bar, que van sortir a ajudar-la i es van creuar amb l’agressor quan fugia.

L’home es va escapar, però durant l’atac li havia caigut la cartera i, una estona més tard, va tornar a buscar-la. En aquell moment, els testimonis el van identificar i el van retenir fins que van arribar els Mossos d’Esquadra.

El processat es va acollir al dret a no declarar al judici, però al darrer torn de paraula va assegurar que havien acordat mantenir relacions sexuals a canvi de diners. El tribunal remarca que “no és creïble” i, al final, les manifestacions del processat han servit per corroborar encara més l’intent d’agressió sexual.

A la víctima no la van poder localitzar i, per tant, no va declarar al judici. Tot i això, el tribunal remarca que hi ha multitud de proves que acrediten l’agressió sexual i la seva declaració al jutjat d’instrucció.

Per tot plegat, l’Audiència el condemna com a autor d’un delicte d’agressió sexual amb accés carnal en grau de temptativa i li imposa 3 anys de presó, la prohibició d’apropar-se a menys de 500 metres de la víctima durant 5 anys i llibertat vigilada durant 5 anys. Li aplica una atenuant per embriaguesa perquè en el moment dels fets anava begut. En concepte de responsabilitat civil, haurà d’indemnitzar la víctima amb 2.390 euros.

La fiscalia sol·licitava l’expulsió del país per a l’acusat, que és d’origen colombià. El tribunal ajorna la decisió fins que es faci una vista sobre l’arrelament quan la sentència s’executi.

spot_img

El + Vist