29.7 C
Lloret de Mar
Narcís Martí, de Tecnocampus, i Damià Font, de Marmirada, als estudis de la ràdio

Conveni de col·laboració entre Marmirada i Tecnocampus per formar en digitalització

L'empresa lloretenca, creada per l'Hotel Acapulco, ha signat un conveni amb la universitat de Mataró per col·laborar en la formació dels alumnes del Grau en Turisme.

Narcís Martí, de Tecnocampus, i Damià Font, de Marmirada, als estudis de la ràdio

Darreres Notícies

Marmirada ha signat un conveni amb el Tecnocampus de Mataró per col·laborar plegats en la formació dels alumnes del Grau en Turisme.

Marmirada és una empresa creada per l’Hotel Acapulco arran del projecte de digitalització de l’establiment. En aquest sentit, s’encarrega de distribuir l’ecosistema tecnològic creat en el procés de transformació de l’hotel perquè altres empreses o estudiants puguin formar-se en aquesta àrea.

És el cas dels estudiants del Tecnocampus, que, tal com ha explicat el professor de gestió hotelera i de gestió de qualitat turística Narcís Martí, d’aquesta manera poden conèixer de primera mà una manera real de funcionar i també poden fer les seves pràctiques a l’hotel lloretenc.

“Gràcies a Marmirada podem tenir uns programes actuals, que es fan servir reals, que no són fets només per a l’educació, sinó per a treballar”

Narcís Martí

Cal remarcar que el programa de digitalització de l’hotel no se centra només en la part administrativa, sinó que va molt més enllà i engloba tots els serveis que s’hi presten.

El director de l’Acapulco i fundador de Marmirada, Damià Font, explica que l’objectiu és millorar el dia a dia de la plantilla perquè pugui oferir una millor atenció a la clientela.

“El que és important és treure totes les tasques que poden ser rutinàries perquè les facin les màquines i que el treballador pugui guanyar minuts de qualitat amb el client”

Damià Font

Segons Damià Font, aquesta digitalització global de l’hotel agilitza molts processos.

“Abans, la governanta havia d’informar a recepció, ells informar el de manteniment i aquest anar a veure què passava. Ara ens estalviem tres passos”

Damià Font

A més a més, Marmirada també permet allargar la temporada dels empleats de l’hotel.

En la col·laboració amb TecnoCampus, hi ha Yieldplanet com a Chanel manager, Fideltour com a CRM i UbikOS PMS. Emilio Parrilla, cofundador d’Ubikos i encarregat del programa de gestió (PMS) de l’Hotel Acapulco, explica que un dels punts forts d’aquesta manera de funcionar és que és molt flexible per adaptar-se a cada client i a cada context concret.

Un altre dels col·laboradors d’aquest conveni és Toni Díaz, cap de producte de HERA by Hotelresbot, que s’encarrega de dissenyar una eina que permeti respondre els correus electrònics, automatitzant les tasques que no aporten valor, com ara comprovar preus i disponibilitat i, a la vegada, permetent personalitzar cada resposta.

“Intentem reduir les tasques manuals amb la integració del que anomenem un cobot, un robat que t’ajuda a fer respostes més estructurades, més boniques, amb una visió molt més professional”

Toni Díaz

Recordem que el projecte de digitalització de l’Hotel Acapulco va començar el 2019 amb un canvi de la pàgina web, que està enfocada 100% a l’usuari de telèfon mòbil, ja que es calcula que l’últim any el 91% de les visites rebudes han estat a través d’aquests dispositius.

spot_img

El + Vist