14.6 C
Lloret de Mar

Creixen un 5% les visites als equipaments del MOLL i arriben a les 154.000 persones

Aviat l'Ajuntament presentarà el carnet MOLL, que permetrà a les persones empadronades a Lloret accedir de manera gratuïta als equipaments culturals.

Jardins de Santa Clotilde
Jardins de Santa Clotilde

Darreres Notícies

154.000 persones van passar pels equipaments del Museu Obert de Lloret (MOLL) al llarg del 2019, un 5% més que l’any anterior. A més, també s’han incrementat els ingressos: en total, han estat gairebé 416.000 euros, un 12% més que el 2018.

El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, valora de manera molt positiva aquestes dades. La principal font d’ingressos han estat als Jardins de Santa Clotilde, amb gairebé 360.000 euros. De fet, els jardins són, un any més, l’equipament amb més visitants, amb prop de 120.000 persones. La resta de visitants es reparteixen entre el Museu del Mar, Es Tint, Can Font, el Castell de Sant Joan, el Turó Rodó i Can Saragossa.

A més, cal destacar que, durant el 2019, també s’han fet visites guiades i teatralitzades, tant en català com en altres idiomes. Des de la secció de Patrimoni Cultural, es valoren de manera molt positiva, amb entre un 90% i un 100% d’ocupació en cada visita. Pel que fa al públic infantil, l’any passat també es van oferir diversos tallers.

Tot i que bona part dels visitants són turistes, el regidor posa de relleu la importància que té que els lloretencs coneguin aquest patrimoni. En aquesta línia, s’impulsa l’anomenat carnet MOLL. De moment, encara en pot avançar poca cosa, però ja ha confirmat que permetrà a les persones empadronades a Lloret accedir de manera gratuïta als equipaments culturals. La previsió és presentar el nou carnet MOLL la primera quinzena de febrer.

spot_img

El + Vist