18.5 C
Lloret de Mar

Creuar l’Atlàntic en homenatge al seu pare ha superat totes les expectatives

Els germans Béjar ja són a casa després d'haver viatjat fins al Carib amb el veler Dolce Vita en record al seu pare, que va morir el setembre del 2020.

Jordi i Ariadna Béjar
Jordi i Ariadna Béjar

Darreres Notícies

Els germans Béjar ja són a Lloret, després de creuar l’oceà Atlàntic i tornar a bord del veler Dolce Vita.

servicios profesionales jimenez

L’Ariadna i en Jordi, de 25 i 22 anys, han fet aquest viatge en homenatge al seu pare, en Boni. De fet, travessar l’Atlàntic era el seu somni, però malauradament va morir el setembre del 2020. Ara, els seus fills han protagonitzat aquesta aventura en honor seu i ja són, de nou, a casa.

El veler Dolce Vita, a l'Atlàntic
El veler Dolce Vita, a l’Atlàntic

Després de portar el veler fins a Lanzarote, el 27 de novembre passat els dos germans, acompanyats d’una tripulació de set persones més, van sortir cap a Martinica, al Carib, on hi van arribar després de 17 dies i mig de travessa. Després d’uns mesos de vacances pel Carib, van emprendre el viatge de tornada i ara ja són a Lloret.

Una experiència que tots dos asseguren que ha superat les expectatives.

“Ha superat totes les expectatives, perquè sí que ens esperàvem un viatge increïble, però mai pots arribar  a fer-te una idea de què pot ser estar tants mesos navegant, viatjar tantes milles…”

Jordi Béjar
Un moment plàcid del viatge amb el Dolce Vita, amb la posta de sol de fons
Un moment plàcid del viatge amb el Dolce Vita, amb la posta de sol de fons

Tots dos coincideixen en què l’anada ha estat el millor del viatge, mentre que la tornada, segurament, ha estat el pitjor.

“El millor, l’anada jo la vaig viure amb moltes ganes i il·lusió i cadascun dels moments que hem estat per allà, el pitjor potser alguns moments de tensió que hem tingut a la tornada, amb alguns dies una mica mogudets”

Ariadna Béjar

Creuar l’Atlàntic amb un veler és del tot assequible i hi ha moltes tripulacions que ho fan cada any. Tot i així, els dos reconeixen que sempre han intentat suavitzar la perillositat del viatge per no preocupar.

“Tant a la nostra mare com a gran part de la família, intentàvem suavitzar-ho”

Jordi Béjar

Durant el viatge, tant l’Ariadna com en Jordi han tingut molt present el seu pare a cada moment.

“A cada minut del viatge, cada cosa era: ‘Ostres, ara el papa diria això! Ai, ara el papa si ens veiés fer això! Ostres, això sort que no ens ha vist!’”

Ariadna Béjar

El viatge l’han pogut finançar amb clients que els han acompanyat en la travessa.

Un moment del viatge amb el Dolce Vita
Un moment del viatge amb el Dolce Vita

Els dos germans estan convençuts que tornaran a fer un viatge similar en el futur. Ara mateix, però, tenen ganes d’estar un temps a casa tranquils.

spot_img

El + Vist