14.3 C
Blanes
Una dona envoltada pels efectes del terratrèmol (TOPSHOT MOROCCO QUAKE)

Crida a la població de Lloret per ajudar les víctimes del terratrèmol del Marroc

L'associació ACIM Al Nakhel recull donatius econòmics i també productes per a les persones que s'han quedat sense llar, com mantes, sacs de dormir o tovalloles.

Una dona envoltada pels efectes del terratrèmol (TOPSHOT MOROCCO QUAKE)

Darreres Notícies

La comunitat marroquina de Lloret de Mar fa una crida a la població per poder ajudar als afectats pel terratrèmol del Marroc, que, fa menys de dues setmanes, va provocar la mort de gairebé 3.000 persones. A més a més, hi ha milers de ferits i pobles completament devastats.

Va ser un terratrèmol de magnitud 7 i és un dels més importants a la història d’aquest país. Des de Creu Roja Internacional ja han advertit que el país necessitarà ajuda durant anys i, per tant, la mobilització internacional serà clau per ajudar el Marroc a superar els devastadors efectes del sisme.

Earthquake in Morocco
Uns joves passejant per carrers devastats pel terratrèmol (Earthquake in Morocco)

Per això a Lloret de Mar, la comunitat ja s’ha mobilitzat i fan una crida per aconseguir tant donatius econòmics com recollida de productes. Qui ho organitza és ACIM Al Nakhel, una associació cultural per a la integració d’infants i dones, amb la col·laboració de l’Ajuntament. Una representant de l’entitat, Atika Nouali, ha detallat que calen, a banda de diners, “mantes, tovalloles, sacs de dormir i tendes d’acampada”.

“Fan falta, sobretot, per a les persones que s’han quedat sense casa, mantes, tovalloles, sacs de dormir i tendes d’acampada”

Atika Nouali

Des d’ACIM Al Nakhel treballen per ajudar a totes les persones que ho necessiten, especialment infants i dones. Per exemple, per Nadal van organitzar un sopar per a persones sense recursos, durant la pandèmia van preparar més de 600 cistells de productes bàsics i, cada any durant el ramadà, donen menjar a més d’un centenar de famílies de totes les nacionalitats, durant trenta dies consecutius.

Morts a Tafagajt Marroc pel terratrèmol Foto EFE
Morts a Tafagajt Marroc pel terratrèmol (EFE)

Atika Nouali fa una crida perquè tothom col·labori amb la causa, ja que hi ha persones que han patit conseqüències molt greus arran del terratrèmol.

“Un terratrèmol és una desgràcia molt gran, no importa a quin país o nacionalitat o religió, al final estem parlant de persones i d’una catàstrofe que ens pot passar a nosaltres”

Atika Nouali

Els donatius econòmics es poden fer al número de compte ES16 2100 5580 1213 0034 7432 o bé al Bizum del número 602.17.42.65.

Els productes es poden entregar al Puntet de l’avinguda de Vidreres o bé en alguna de les dues mesquites que la comunitat marroquí té a Lloret: al carrer El Molí, número 4, o al Camí de les Cabres, número 41.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist