Dijous, 21 gener 2021
13.5 C
Lloret de Mar
Una de les parelles lingüístiques

Crida de l’Oficina de Català per aconseguir voluntaris per formar parelles lingüístiques

Segons la responsable de l'oficina a Lloret, Cesca Cornellà, hi ha molta demanda de persones que volen aprendre a parlar la llengua amb fluïdesa, però fan falta voluntaris.

Una de les parelles lingüístiques

Darreres Notícies

Jaume Dulsat censura el posicionament de Junts, a Tossa de Mar, davant la negativa de l’ampliació de la C32

El candidat al PdeCat per Girona i alcalde de Lloret considera que és "una incoherència i irresponsabilitat" girar l'esquena al projecte.

Que el passeig estigui obert als taxis o que hi neixi un carril bici, propostes per a la mobilitat a la zona

L'Ajuntament ja ha començat les reunions amb veïns, entitats i gremis per copsar l'opinió de tots els sectors sobre com ha de ser la mobilitat al passeig marítim.

Lloret en Comú reclama una solució per millorar l’estat dels antics apartaments Bravapark

La formació ha presentat una moció al ple de dilluns vinent per demanar al consistori que faci pressió a la propietat i que no descarti la possibilitat d'expropiar la finca.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.

L’Ajuntament ha lliurat 2.600 carnets MOLL al llarg del primer any de funcionament

Aquest carnet es va crear l'any passat perquè els veïns puguin visitar gratuïtament tots els equipaments del MOLL. L'Ajuntament valora positivament la demanda.

L’Oficina de Català fa una crida per trobar voluntaris que vulguin participar a la nova campanya de parelles lingüístiques. Segons la responsable de l’oficina a Lloret, Cesca Cornellà, hi ha molta demanda de persones que volen aprendre a parlar la llengua amb fluïdesa, però fan falta voluntaris.

Les parelles les formen catalanoparlants amb persones que aprenen l’idioma. La idea és que es trobin una vegada a la setmana i mantinguin una conversa en català. A Lloret, cada any es formen entre 70 i 80 parelles i, fins ara, el resultat sempre ha estat molt positiu, tant per a l’aprenent com per al voluntari. Moltes parelles queden tan contentes que volen repetir i, sovint, ho fan amb la mateixa persona. Això sí, la responsable de l’oficina recomana canviar de parella.

El compromís, en total, és per a 10 trobades. Cesca Cornellà anima a tothom a participar-hi i matisa que hi ha molta flexibilitat pel que fa a la disponibilitat de cadascú. En aquest sentit, cal afegir que, a banda de fer les trobades de manera presencial, també es poden fer de manera virtual a través d’Internet, amb plataformes de videoconferència.

El programa està reconegut per la Unió Europea i s’ha adoptat a Catalunya, l’Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià i les Illes Balears. També a Bolzano, Itàlia, i a Flandes, Bèlgica. L’any passat es van formar 10.600 parelles lingüístiques. I des que es va iniciar l’activitat, l’any 2003, se n’han format 130.000.

Per a aquesta nova edició, hi ha temps d’inscriure’s fins aquest dijous, 31 de gener. Cal adreçar-se a l’Oficina de Català: al carrer Felicià Serra i Mont número 15, al telèfon 972 36 18 34, al correu electrònic lloret@cpnl.cat o a través del web del Voluntariat per la llengua.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".