29.1 C
Lloret de Mar
Una de les parelles lingüístiques

Crida de l’Oficina de Català per aconseguir voluntaris per formar parelles lingüístiques

Segons la responsable de l'oficina a Lloret, Cesca Cornellà, hi ha molta demanda de persones que volen aprendre a parlar la llengua amb fluïdesa, però fan falta voluntaris.

Una de les parelles lingüístiques

Darreres Notícies

L’Oficina de Català fa una crida per trobar voluntaris que vulguin participar a la nova campanya de parelles lingüístiques. Segons la responsable de l’oficina a Lloret, Cesca Cornellà, hi ha molta demanda de persones que volen aprendre a parlar la llengua amb fluïdesa, però fan falta voluntaris.

Les parelles les formen catalanoparlants amb persones que aprenen l’idioma. La idea és que es trobin una vegada a la setmana i mantinguin una conversa en català. A Lloret, cada any es formen entre 70 i 80 parelles i, fins ara, el resultat sempre ha estat molt positiu, tant per a l’aprenent com per al voluntari. Moltes parelles queden tan contentes que volen repetir i, sovint, ho fan amb la mateixa persona. Això sí, la responsable de l’oficina recomana canviar de parella.

El compromís, en total, és per a 10 trobades. Cesca Cornellà anima a tothom a participar-hi i matisa que hi ha molta flexibilitat pel que fa a la disponibilitat de cadascú. En aquest sentit, cal afegir que, a banda de fer les trobades de manera presencial, també es poden fer de manera virtual a través d’Internet, amb plataformes de videoconferència.

El programa està reconegut per la Unió Europea i s’ha adoptat a Catalunya, l’Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià i les Illes Balears. També a Bolzano, Itàlia, i a Flandes, Bèlgica. L’any passat es van formar 10.600 parelles lingüístiques. I des que es va iniciar l’activitat, l’any 2003, se n’han format 130.000.

Per a aquesta nova edició, hi ha temps d’inscriure’s fins aquest dijous, 31 de gener. Cal adreçar-se a l’Oficina de Català: al carrer Felicià Serra i Mont número 15, al telèfon 972 36 18 34, al correu electrònic [email protected] o a través del web del Voluntariat per la llengua.

spot_img

El + Vist