11.8 C
Lloret de Mar

Cs demana màxima celeritat en la convocatòria del ple extraordinari per parlar de l’estat de Lloret

El ROM, aprovat al març, preveu la convocatòria d'aquest ple entre setembre i desembre i el govern respon que ja té previst convocar-lo i que està dins del termini establert.

Un ple extraordinari, celebrat l'estiu del 2020
Un ple extraordinari, celebrat l'estiu del 2020

Darreres Notícies

Ciutadans reclama que se celebri de manera immediata un ple monogràfic sobre l’estat del municipi, i el govern respon que ja ho té previst. El Reglament Orgànic Municipal (ROM), aprovat al març, preveu que cada any l’alcalde convoqui una sessió extraordinària per debatre en quin estat es troba la població.

servicios profesionales jimenez

El govern municipal al·lega que està dins del termini i que abans d’acabar l’any convocarà el ple, però C’s reclama que sigui com més aviat millor perquè, segons el portaveu de la formació taronja, Jordi Hernández, aquest estiu ha estat “molt caòtic” i cal que el govern doni explicacions.

“Aquest estiu ha estat un caos, la sensació d’inseguretat, desordre i incivisme s’ha accentuat respecte a un estiu normal”

Jordi Hernández

El principal grup de l’oposició creu que tota la problemàtica es deu a “la falta de previsió i la incapacitat de l’equip de govern actual”. I creu que és de rebut que es donin les explicacions pertinents a la ciutadania.

“Creiem que cal donar explicacions, la ciutadania es mereix que l’alcalde expliqui per què ha passat això i per on s’han vist desbordats”

Jordi Hernández

Per la seva banda, el portaveu del grup municipal de Junts per Lloret, Jordi Sais, ha respost que ja està previst celebrar aquest ple monogràfic sobre l’estat de Lloret, però recorda que encara estan dins del termini que estableix el ROM.

“El ROM determina que s’ha de convocar entre setembre i desembre i el govern el convocarà dins del període que s’estableix reglamentàriament”

Jordi Sais

El regidor critica que les presses de C’s per parlar de l’estat de Lloret venen donades per la voluntat de posar sobre la taula les coses negatives de la destinació i, en cap cas, per fer cap crítica constructiva.

“Com sempre, hi ha alguns grups municipals que viuen dels fets negatius i no ser constructius, i C’s sempre s’ha caracteritzat per això”

Jordi Sais

Jordi Sais reconeix que hi ha hagut incidents aquest estiu, però també recorda que hi ha hagut fets molt positius, com ara la primera edició del Lloret Drone Festival, que ha estat un èxit.

Tot i així, Sais ha remarcat que hi ha altres prioritats per al municipi ara mateix, com el ple d’ordenances fiscals i el de pressupostos, que han de determinar el futur econòmic de la vila.

spot_img

El + Vist