28.5 C
Lloret de Mar
'Les nines i el motlle invisible'

Daria Tuvasheva, quarta als Premis UB-Santander pel seu treball de recerca

Es titula 'Les nines i el motlle invisible' i ha consistit en convertir una nina qualsevol en un concepte totalment diferent, renunciant als estereotips.

'Les nines i el motlle invisible'

Darreres Notícies

La lloretenca Daria Tuvasheva, estudiant del Batxillerat Artístic a l’institut Coll i Rodés, ha quedat quarta als Premis UB-Santander de la Facultat de Belles Arts als millors treballs de recerca de batxillerat. Els guardons es van lliurar divendres de la setmana passada, 3 de juliol, de manera virtual.

Daria Tuvasheva

La jove lloretenca, que reconeix que és una persona molt exigent amb la seva feina, està molt contenta del reconeixement.

El treball premiat es titula Les nines i el motlle invisible. L’alumna va convertir una nina qualsevol en un concepte totalment diferent, renunciant a tota mena d’estereotips. Per a ella, el feminisme té un pes molt important en el projecte: “Els rols de gènere establerts fins ara considero que comencen quan som petits i ens donen la llibertat o no d’escollir les joguines que ens agrada, els colors que ens agraden, la roba que ens agrada… Aquesta llibertat i els rols de gènere comencen des que som molt petits i crec que el meu treball ho representa d’una manera original, que pot arribar a més gent, que és creativa i que he gaudit molt fent el treball”.

En el treball de recerca, Daria Tuvasheva ha treballat amb diferents disciplines artístiques, com l’escultura, el disseny i la pintura.

El procés del treball (Daria Tuvasheva)

El tutor del treball ha estat Jesús Martínez, del Departament de Llengua i Literatura Castellanes, que recorda com ha estat d’agraït fer el seguiment d’aquest treball: “L’alumna se’m va presentar a inicis de curs amb un projecte bastant desenvolupat, tot i que li mancaven encara força hores de feina i de reflexió. El que més em va sorprendre va ser la resolució de la Daria en allò que volia fer i, per sobre de tot, per què ho volia fer”. I afegeix: “Jo només em vaig dedicar a guiar-la pel camí tan ben traçat que ja portava. Me n’alegro molt de l’estació a què ha arribat amb l’assoliment d’aquesta menció, tot encoratjant-la que no deixi aquesta nina en un calaix, ja que de ben segur que pot expandir encara més les seves idees i il·lusions en aquest món del disseny que tan bé sap modelar”.

La nina original i el resultat final (Daria Tuvasheva)

Aquests dies, la jove estudiant està fent els exàmens de la Selectivitat, que aquest any ve marcada per la pandèmia de la Covid-19. De cara a l’any que ve, li agradaria estudiar Animació 2D/3D o Disseny gràfic.

Recordem que fa només dos mesos, l’alumna del Coll i Rodés va aconseguir un altre quart premi; en aquest cas, al 8è Festival Audiovisual Miquel Obiols 2020 de Selfie-Autoretrat (FAMO).

spot_img

El + Vist