4.2 C
Blanes
Guàrdia Civil

Desarticulada una banda que va estafar més de 40.000 euros a diverses persones de tot l’Estat

Les estafes es van cometre en 17 províncies espanyoles. Entre les poblacions catalanes afectades, hi ha Lloret de Mar, Barcelona, Granollers i Sant Feliu de Guíxols.

Guàrdia Civil

Darreres Notícies

Desarticulada una banda criminal que feia estafes per internet a Lloret de Mar, entre altres ciutats. Segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), la Guàrdia Civil ha identificat 13 integrants del grup, que va cometre 33 fraus valorats en més de 40.000 euros.

Les estafes es van cometre en 17 províncies espanyoles. Entre les poblacions catalanes afectades, a banda de Lloret, hi ha Barcelona, Granollers i Sant Feliu de Guíxols. El grup cometia els fraus amb el mètode del pishing, que consisteix en enviar correus electrònics a les víctimes fent-se passar per entitats bancàries per demanar-los l’usuari i la contrasenya i accedir així als seus comptes.

La investigació, que s’emmarca en l’anomenada operació Picota, va començar després de rebre una denúncia a Peralta, Navarra. El denunciant explicava que havien fet vuit moviments no autoritzats al seu compte per valor de 4.000 euros. La policia va detectar que per accedir als diners, els autors de les estafes havien enviat correus electrònics a les víctimes fent-se passar pel seu banc i demanant-los el seu usuari i contrasenya. Al correu, a més, els alertaven que si no introduïen les dades a l’enllaç que els enviaven, se’ls bloquejaria el compte.

Un cop obtingudes les claus, accedint als comptes i extreien els diners a través d’una aplicació de pagament de mòbil a mòbil (amb la qual treballen diverses entitats bancàries), amb quantitats que anaven des dels 100 als 4.000 euros.

Amb la documentació recopilada, els investigadors van sospitar que hi podria haver altres víctimes. I en van detectar a diferents punts de l’Estat i també hi ha un cas a Alemanya.

Per perpetrar les estafes, els autors utilitzaven diversos comptes de correu electrònic (se n’han detectat fins a 15) associades a un proveïdor, anomenat @cox.net, amb seu als Estats Units.

La Guàrdia Civil ha localitzat 13 presumptes autors dels fraus: sis a Cadis, tres a Múrcia, dos a Madrid i dos més a Alacant, de nacionalitats espanyola, marroquí, francesa i búlgara. Els implicats residien a les províncies de Múrcia, Alacant, Madrid i Cadis. La policia els acusa d’un delicte d’estafa continuada, usurpació d’estat civil i pertinença a un grup criminal organitzat.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist