29.9 C
Lloret de Mar
Una espècie marina

Descobrir la biodiversitat de la costa amb la campanya #RetornAlMar

Xatrac convida els lloretencs a participar d'aquesta iniciativa de ciència ciutadana.

Una espècie marina

Darreres Notícies

Xatrac convida als lloretencs a descobrir la biodiversitat de la costa a través de la campanya #RetornAlMar. Està impulsada per l’Institut de Ciències del Mar, amb l’objectiu de donar a conèixer una gran varietat d’espècies marines i compartir-les amb altres persones.

Hi ha temps de participar fins al 30 de setembre. Només cal fer fotografies d’éssers vius de l’ecosistema marí i penjar-les a la plataforma de ciència ciutadana “Natusfera”. A més, s’han de compartir les imatges de les troballes a les xarxes socials, fent servir l’etiqueta #RetornAlMar.

El president de Xatrac, Santi Escartín, explica que es tracta d’una iniciativa de “ciència participativa, amb l’objectiu d’impulsar que la gent es retrobi amb el mar i les seves espècies”.

La finalitat és que les persones pengin fotos d’animals marins i que aportin el màxim nombre de dades possible, com el lloc on s’ha fet la fotografia i si se sap l’espècie a què pertany l’animal. D’aquesta manera, el sector científic podrà utilitzar aquestes dades amb finalitats professionals i esbrinar, per exemple, si hi ha hagut algun canvi arran de la pandèmia en el sentit que hi ha menys activitat humana al mar.

- Publicitat -
spot_img

El + Vist

spot_img