12.3 C
Blanes
Policia Local (Ajuntament de Lloret de Mar)

Desmantellada una festa il·legal amb 50 persones a les Masies de Lloret

La Policia Local acusa les persones identificades, de nacionalitat diverses, per no fer ús de la mascareta i per participar en una trobada amb més de 10 persones.

Policia Local (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

Desmantellada una festa il·legal multitudinària en un habitatge d’ús turístic (HUT) de la urbanització Masies de Lloret. Els fets han tingut lloc aquesta setmana, la matinada de dimecres a dijous.

La Policia Local ha identificat a 50 persones que han estat denunciades per no complir amb les mesures anticovid. En aquest sentit, se les acusa de no fer ús de la mascareta i de participar més de 10 persones en una reunió.

Ho ha confirmat el regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais, que ha explicat que va ser una mica complicat arribar fins a la casa perquè es tracta d’una urbanització d’habitatges aïllats. “Són cases molt disseminades, no hi ha carrers asfaltats i el seu accés és més complicat, però gràcies a la col·laboració dels veïns i a l’estar ja alerta la policia va poder identificar les persones que estaven a la casa”, ha explicat el regidor.

A més, l’Ajuntament obrirà un expedient per, si s’escau, retirar la llicència d’activitat en aquest habitatge.

“Serem inflexibles a l’hora d’aplicar l’ordenança i, si veiem que aquesta situació ens permet la suspensió o la retirada de l’autorització, ho aplicarem”

Jordi Sais

La casa, que té llicència d’HUT, té una capacitat d’11 persones i el propietari va manifestar que l’havia llogat a un grup de 6, malgrat que només havia registrat a 3 hostes.

Les persones identificades són de diferents nacionalitats (Àfrica, Amèrica i Europa) i durant la intervenció la Policia Local també ha fet diverses denúncies per tinença de marihuana, haixix i èxtasis. A tot plegat, cal sumar-hi que la Policia també investigarà la infracció a la llei d’espectacles públics i activitats recreatives.

El regidor ha posat de relleu que durant tot l’estiu han estat en contacte amb els veïns de les Masies de Lloret, que s’han queixat de problemàtiques amb els HUT al llarg de l’estiu, igual que altres urbanitzacions. En aquest sentit, Jordi Sais insisteix en què l’Ajuntament hi està a sobre i assegura que la Policia Local fa moltes més actuacions i obre molts més expedients dels que la ciutadania s’imagina.

“S’actua i s’obren molts expedients sancionadors i ens sorprendríem de la quantitat d’actuacions que es fan”

Jordi Sais

La situació de pandèmia i les conseqüents mesures anticovid han fet incrementar les festes il·legals, tant en habitatges d’ús turístic com a la via pública. En aquest sentit, sobre els aldarulls que hi ha hagut aquest estiu, el regidor ha ressaltat que no han estat la tònica majoritària.

Sais ha recordat que des del govern municipal s’hauria apostat per fer un tancament esglaonat dels locals i no marcar la mateixa hora per a tots els establiments, perquè això ha dificultat molt la tasca de la Policia Local a l’hora de fer marxar la gent cap a casa o cap als allotjaments. Les mesures anticovid, però, venen marcades per la Generalitat de Catalunya.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist