24.1 C
Lloret de Mar
Estafa a través d'aquesta app.

Detenen a Lloret de Mar i Girona els integrants d’una organització dedicada a l’estafa del “fill en problemes”

Es feien passar a través de WhatsApp pels fills de les víctimes sol·licitant amb urgència fins a 3.000 euros.

Estafa a través d'aquesta app.

Darreres Notícies

Agents de Policia Nacional han detingut entre Lloret de Mar i Girona deu integrants d’una organització criminal dedicada a les estafes a través del mètode del “fill en dificultats”. Seguint aquest modus operandi, els delinqüents es feien passar per fills de les víctimes i els demanaven diners a través d’un missatge de WhatsApp.

Els deien que el seu telèfon s’havia fet malbé i que podien escriure’ls en el nou número, que suposadament era d’un amic. Mai parlaven per telèfon per no descobrir-se i els demanaven transferències urgents d’entre 2.500 i 3.000 euros.

La majoria dels detinguts són de Lloret de Mar i entre els deu integrants de l’organització arrestats hi ha l’encarregat de la captació de joves d’entre 20 i 30 anys per dur a terme aquestes estafes.

El paper dels captats era fer de “mules”; és a dir, rebre els diners estafats de la víctima a canvi d’una compensació econòmica per part de l’organització. D’aquesta manera, es dificultava el rastre dels diners i la identitat dels estafadors. També es demanava a la víctima fer pagaments fraccionats amb el mateix objectiu. Després de diverses gestions, els agents han aconseguit seguir el rastre de les transferències que havien fet les víctimes i detenir els estafadors.

La investigació, que continua oberta, es va iniciar després que el cos rebés nombroses denúncies. No es descarten noves detencions.

spot_img

El + Vist