13.7 C
Lloret de Mar

Diversitat d’opinions entre els grups polítics sobre l’ampliació de l’horari de les terrasses fins a mitjanit

L'alcalde va signar un decret ahir que permet als bars i restaurants tancar les terrasses a mitjanit; l'oposició critica que el govern hagi pres la decisió unilateralment.

Una terrassa de Lloret oberta a la fase 1
Una terrassa de Lloret oberta a la fase 1

Darreres Notícies

Un nou decret d’alcaldia permet als bars i restaurants tancar les terrasses a mitjanit des d’aquest dimarts. Arran d’un informe favorable de la Policia Local de Lloret de Mar, l’alcalde, Jaume Dulsat, ha signat un decret que ho permet. Ho va anunciar al ple arran d’una pregunta de Ciutadans.

servicios profesionales jimenez

Recordem que fins ara havien de tancar a les onze, que és quan acaba la franja horària que permet passejar i fer esport a la via pública. A partir de dilluns (que Lloret podria entrar a la fase 2 del desconfinament) es tornarà a avaluar l’horari.

Alguns grups de l’oposició critiquen que el Govern hagi pres la decisió d’ampliar l’horari de manera unilateral i sense tenir en compte la seva opinió. En canvi, sí que es va consensuar entre tots els grups que les terrasses es puguin ampliar ocupant la via pública. A l’arxiu adjunt podeu escoltar l’opinió de tots els portaveus.

Un moment del ple d’ahir (NRLL)

Jordi Sais, de Junts per Lloret, que recorda que cal limitar l’horari perquè encara estem en època de confinament, tot i que de mica en mica s’intenti anar tornant a una certa normalitat.

El portaveu de C’s, Jordi Hernández, és un dels que lamenta les decisions unilaterals del govern. Tot i que hi ha un aspecte que creu que és molt positiu per als restauradors i és la bonificació d’una part de la taxa d’ocupació de la via pública per a les terrasses tenint en compte el que van pagar la temporada passada i sense haver de pagar res per ocupar més espai aquest estiu; i és que en un principi, assenyala, la intenció era que paguessin un plus per a l’ampliació.

El portaveu d’ERC, Jordi Orobitg, membre de l’equip de govern, creu que és molt positiu permetre que les terrasses tanquin a mitjanit.

Des de Lloret en Comú, Miguel Gracia lamenta que el Govern a vegades actuï sense tenir en compte l’oposició i critica que les terrasses puguin tancar més tard de l’hora màxima en què es permet a la població passejar i fer esport.

Una opinió similar és la del regidor del PSC Francisco Pastor, que creu que cal trobar un punt mig per permetre l’activitat econòmica garantint el descans dels veïns.

La portaveu de Força Lloret, Lluïsa Baltrons, sí que veu la mesura amb bons ulls i celebra, especialment, que hi hagi bonificacions per a la taxa.

Finalment, Cristian Fernández, com a representant dels regidors no adscrits i membre de l’equip de govern, també creu que és de rebut ampliar l’horari fins a mitjanit perquè durant els primers dies de la fase 1 tot ha funcionat de manera molt correcta.

spot_img

El + Vist