14.8 C
Lloret de Mar

Donació de sang aquest dijous i divendres a Lloret

L’objectiu és assolir les 170 donacions entre els dos dies. El càmping Lloret Blau està fent difusió de la jornada entre els seus clients.

La donació de sang anterior a Lloret
La donació de sang anterior a Lloret

Darreres Notícies

Les transfusions als hospitals han pujat un 15% respecte l’any passat i per això calen més donacions per garantir els tractaments. Als hospitals estan recuperant les intervencions que es van haver de deixar de fer per la Covid i per això són necessàries 1.000 donacions diàries, quan fa un any en calien al voltant de 800.

Al web donarsang.gencat.cat no s’arriba a aquesta xifra i per aquest motiu calen més persones que donin sang. Aquesta és una de les causes per les quals es duen a terme jornades arreu del territori. Aquesta setmana és el torn de Lloret, on es fan cada tres mesos.

La sala del teatre plena de donants (Banc de Sang i Teixits)
La sala del teatre plena de donants (Banc de Sang i Teixits)

En concret, dijous a la tarda es podrà donar sang al Centre Cívic del Rieral, de quatre a nou. Mentre que divendres la campanya es trasllada al Teatre, al matí de deu a dues i a la tarda de quatre a dos quarts de nou.

La promotora del Banc de Sang i Teixits de Girona, Meritxell Casacuberta, alerta que “estem en una setmana complicada, amb l’augment de casos de Covid -sobretot entre joves- que està fent baixar les reserves”.

L’objectiu de la donació d’aquesta setmana a Lloret és assolir les 170 donacions entre dijous i divendres. Cal afegir que el càmping Lloret Blau està fent difusió de la jornada entre els seus clients.

El Banc de Sang i Teixits explica que ara mateix hi ha reserves per a 6 dies, quan als hospitals fa falta sang per a 10 dies.

banc de sang i teixits
La seu del Banc de Sang i Teixits.

Recorden que la majoria de gent pot donar sang: cal ser major d’edat, pesar un mínim de 50 quilos i estar bé de salut. Aquest gest solidari no interfereix en la vacunació. És a dir, si una persona està vacunada pot donar sang sempre que es trobi bé. I si s’ha tingut la Covid, cal esperar 28 dies des dels últims símptomes.

L’organització recomana reservar hora per a la donació al web donarsang.gencat.cat, per evitar acumulacions de persones.

spot_img

El + Vist