30.1 C
Lloret de Mar
José Antonio Donaire (Ara)

Donaire assegura que el turisme postpandèmia serà de proximitat i reclamarà una oferta més sostenible

Els propers mesos, el turisme dependrà molt de com evolucioni la pandèmia, però el professor José Antonio Donaire assegura que hi ha alguns aspectes que canviaran segur.

José Antonio Donaire (Ara)

Darreres Notícies

Com serà el turisme aquest 2022? Doncs dependrà totalment de l’evolució de la pandèmia. Això sí, sigui com sigui, hi haurà canvis en el sector turístic. Així ho afirma el professor de Turisme de la UdG José Antonio Donaire, considerat un dels 150 investigadors més rellevants en turisme.

Segons Donaire, si la pandèmia acaba, hi haurà un increment considerable de turisme, perquè la gent té ganes de tornar a marxar de vacances, però també alerta que hi haurà coses que seran diferents i el sector s’hi haurà d’adaptar.

La primera serà l’increment del turisme de proximitat. Això farà que els visitants siguin més exigents i se’ls hagi de facilitar que puguin conèixer més a fons un territori ampli entorn a la destinació on s’allotgen.

“Tindrem turistes de proximitat que faran un turisme molt més exigent, que els permeti veure i explorar un territori més ampli”

José Antonio Donaire

L’altre gran canvi serà l’increment de la demanda d’una oferta sostenible.

“Cal accelerar els processos de canvi cap a la sostenibilitat; són accions que s’han de fer ràpid per fer una transició cap a un turisme més verd”

José Antonio Donaire

L’aposta per la sostenibilitat, a banda de millorar la satisfacció dels visitants, també farà que els empresaris tinguin menys costos en la despesa d’explotació.

José Antonio Donaire creu que el sector turístic s’haurà d’adaptar al nou paradigma, tot i que reconeix que és un àmbit que està acostumat a adaptar-se a la demanda de la societat.

I un altre aspecte que considera fonamental és la digitalització de tot el sector. Fa uns dies, el professor expert en turisme va participar en una jornada organitzada per l’Hotel Acapulco, on va defensar la necessitat de digitalitzar tots els establiments turístics. De fet, considera que, en general, el sector va tard en aquest aspecte.

Donaire reconeix que ara pot ser un moment complicat per fer una inversió com aquesta, però assegura que és una inversió imprescindible i que aportarà beneficis immediats.  

“La digitalització requerirà —i és un mal moment, ho sé— una inversió prèvia, però són inversions que tenen un retorn molt ràpid”

José Antonio Donaire

Això sí, José Antonio Donaire recalca que digitalitzar un establiment va més enllà d’usar ordinadors.

“La digitalització és alguna cosa més que passar-ho tot a un format digital, vol dir un canvi de cultura i la introducció d’elements que ara són molt comuns en la nostra cultura audiovisual”

José Antonio Donaire

El professor Donaire reconeix que la pandèmia ha perjudicat molt el sector turístic, però creu que cal aprofitar la situació per accelerar els processos de canvi cap a un turisme de més qualitat en tots els àmbits.

spot_img

El + Vist