Dimarts, 2 març 2021
12.7 C
Lloret de Mar

Dos llops captats en un parc nacional, Premi d’Honor MontPhoto 2020

L’italià Lorenzo Shoubridge ha rebut el principal guardó d'una edició que s'ha fet 100% virtual, fins i tot l'entrega de premis d'aquest dissabte.

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

L’Ajuntament de Lloret de Mar dona suport a impulsar una Llei d’Amnistia

Així s'ha aprovar arran d'una moció de Junts per Lloret i ERC, amb el suport de Força Lloret i l'abstenció dels regidors no adscrits. Cs, Lloret en Comú i PSC, molt crítics, hi han votat en contra.

Lloret tindrà un Consell Municipal de les Arts i la Cultura

Així s'ha aprovat per unanimitat al ple d'aquest dilluns amb l’objectiu d'enfortir l’activitat i el teixit cultural de la població i la seva projecció cap a l’exterior.

Les terrasses hauran de tancar-se a la una, excepte en les zones turístiques

És una de les principals novetats de l'ordenança de via pública, que aquest dilluns s'ha aprovat de manera definitiva.

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

L’italià Lorenzo Shoubridge ha rebut el Premi d’Honor de MontPhoto 2020 per una fotografia titulada The herd, que vol dir El ramat. La imatge mostra dos llops a la muntanya en plena nit, captats en un parc nacional italià on mai abans no se n’havien fotografiat. Aquesta fotografia també ha rebut el primer premi de la categoria Mamífers.

L’entrega de premis del concurs internacional de fotografia de natura s’ha fet aquest dissabte al vespre de manera telemàtica, igual que tot el certamen en la seva 24a edició. La gala, on s’ha tingut un record especial per a totes les víctimes de la Covid-19, ha començat amb una entrevista a Kathy Moran, editora en cap de National Geographic, i la presentació d’algunes novetats editorials en el món de la fotografia de natura.

També s’han mostrat les millors fotografies d’una categoria creda específicament per aquest any, anomenada Naturalesa des de casa, impulsada arran d’una iniciativa del confinament, en què es recollien imatges de natura captades des de casa. De les mil fotografies presentades, la guanyadora va ser El cantante, d’Antonio Aguilera.

Finalment, s’ha fet el lliurament de premis, que ha comptat amb uns breus vídeos dels diferents guanyadors agraint el reconeixement i explicant les seves imatges

Dels guardons entregats, cal destacar especialment el que ha rebut Andrés Luís Domínguez, un nen de només 9 anys que, a banda de guanyar en la categoria infantil, de fins a 14 anys, ha estat finalista en la categoria general de Mamífers per Lince ibérico. És la primera vegada que algú tan petit aconsegueix aquesta fita. A més, en la categoria de Mamífers ha guanyat el primer premi d’Aefona (Asociación Española de Fotógrafos de Natura), que entrega uns guardons especials entre els seus socis.

(Andrés Luís Domínguez)

Una altra fita difícil s’assolir és la que ha aconseguit el francès Greg Lecoeur, que s’ha endut dos primers premis: en la categoria del Món subaquàtic per una foto titulada Frozen Mobil Home i en la d’Aus, per Wings of the sea.

Entre les millors fotografies d’aquesta edició també en trobem una de Jaime Culebras, que fa uns anys va guanyar la beca MontPhoto i que aquest cop s’endú el primer premi de la categoria Altres animals per una imatge d’una granota transparent titulada Padre invisible.

Un dels pocs catalans premiats al concurs d’aquest any ha estat Txema Trull Poch, a la categoria d’Activitat de muntanya, per una imatge que ha titulat Passos que alimenten l’ànima.

Com sempre, un dels pilars de MontPhoto és l’estima per la natura i la denúncia ecològica. En aquesta categoria, el guanyador ha estat David Salvatori, d’Itàlia, que ha retratat una pobra tortuga nedant enredada amb plàstics. Una imatge titulada Entangled, que vol dir, precisament, Enredada.

(David Salvatori)

I una altra característica de MontPhoto és que sempre té un respecte i una estima especial cap a Lloret i per això cada any entrega el Premi Especial de Lloret, que aquest cop ha recaigut en Xavi Hita per Frares camí daurat.

(Xavi Hita)

I encara hi ha un altre premi de proximitat, per a la millor imatge que mostri un espai de les comarques gironines i que ha anat a parar a mans de Pere Soler, tot un veterà del concurs, per La invasión de los hongos.

En la resta de categories, els premiats són: en Muntanya, la italiana Anne Maenurm per Winter wonders; en Món vegetal, l’anglès Fortunato Gatto per Tundra in the myst; en Paisatge, el portuguès Jose Fragozo, per Masai Mara sky; a la categoria Macro, l’espanyol Rubén Pérez per Bájate de ahí; a la modalitat d’Art a la natura, el també espanyol Peter Manschot per El Baile de las Aguas; el premi especial Be Free ha estat per l’alemany Sebastian Frölich per Enjoying Sunrise above Lake Walchensee; i a la categoria juvenil, de 15 a 17 anys, el guanyador ha estat l’italià Tommaso Redaelli per Head down.

El jurat estava format pel català Oriol Alamany, la nord-americana Kathy Moran, el nord-americà David Doubilet, la danesa Morten Hilmer i l’alemanya Esther Horvarth.

Totesles obres guanyadores i finalistes es poden veure fins a finals d’octubre a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura. Recordem que en aquesta edició es van presentar 14.000 fotografies procedents de 68 països.

- Publicitat -

El + Vist

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica