12.9 C
Lloret de Mar

Dulsat demana facilitar els tràmits per acollir refugiats ucraïnesos

L'Ajuntament de Lloret ha creat una taula d'emergència i col·labora amb associacions i voluntaris.

L'alcalde Dulsat, avui, en l'entrevista al programa 'Els Matins' de TV3.
L'alcalde Dulsat, avui, en l'entrevista al programa 'Els Matins' de TV3.

Darreres Notícies

Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, demana que els tràmits i gestions per acollir els refugiats d’Ucraïna es puguin dur a terme a les comissaries locals, per evitar viatges de les famílies.

servicios profesionales jimenez

A causa de la guerra de Rússia a Ucraïna, l’Ajuntament ha creat una taula d’emergència de refugiats i està col·laborant amb associacions ucraïneses i gent voluntària del municipi.

En el programa “Els Matins” de TV3, l’alcalde explica que en un escenari totalment nou és important centrar l’atenció en les necessitats dels afectats i destaca que “les famílies estan espantades i fragmentades perquè la majoria són dones amb nens i els marits s’han hagut de quedar a primera línia de foc”.

Dulsat també demana, a més d’estar coordinats amb la Generalitat, no deixar que la responsabilitat recaigui únicament en els ajuntaments.

“Això no pot recaure només en els ajuntaments, perquè tenim una capacitat limitada”

Jaume Dulsat

L’alcalde afegeix que “els nostres conciutadans ens venen a picar a la porta del despatx i, per tant, evidentment aquesta acollida la farem.” Davant la situació actual, l’Ajuntament de Lloret està prenent les mesures necessàries per cobrir les necessitats dels refugiats ucraïnesos que vindran a la vila.

“No es tracta només d’allotjament a curt termini, que ja l’estem cobrint, sinó també de tot allò que vindrà perquè la situació no fa pinta de que s’esmeni en poques setmanes”, exposa l’alcalde, qui alerta “necessitem escolaritzar a infants, que ja ho estem fent, necessitem allotjaments estables i no només, en aquest cas, hostals o hotels temporals”.

“Això malauradament sembla que serà una cosa a llarg recorregut i que, per tant, cal l’ajuda de tothom”

Jaume Dulsat

Són declaracions recollides aquest divendres al programa ‘Els Matins’ de TV3, en què Dulsat ha estat entrevistat juntament amb l’alcalde de Guissona -un altre municipi català amb una comunitat important d’ucraïnesos- i la secretària general d’Igualtats i Feminismes, Georgina Oliva.

Lloret de Mar és un dels municipis de Catalunya amb més ciutadans ucraïnesos. Actualment hi viuen més de 800 persones d’aquesta nacionalitat.

spot_img

El + Vist