11.1 C
Lloret de Mar

Ecoevenia, l’aposta d’Evenia Hotels per reduir els residus i conscienciar sobre el canvi climàtic

Per part de l'Ajuntament, la iniciativa Ecoevenia es valora de manera molt positiva i es considera que és un model a seguir.

Darreres Notícies

El 90% dels turistes escullen un hotel sostenible i més d’una tercera part estaria disposat a pagar més per allotjar-s’hi. Són algunes de les dades que ha donat a conèixer la cadena hotelera Evenia, en el balanç que ha fet de les accions realitzades per generar menys residus i conscienciar sobre la necessitat de lluitar contra el canvi climàtic.

I és que la cadena ha impulsat un projecte anomenat Ecoevenia. El director d’explotació de la cadena hotelera Evenia, Francesc Melero, explica que la iniciativa ha tingut molt bona acceptació per part dels clients i això els dona energia per seguir treballant en la mateixa línia.

Entre altres actuacions, aquest estiu els hotels d’Evenia han fet servir material compostable, han utilitzat paper reciclat, han comptat amb catorze fonts d’aigua arreu del ‘resort’ i han apostat per la cuina de ‘km zero’. Tot plegat ha permès reduir els elevats volums de plàstics d’un sol ús. Per exemple, l’Evenia ha deixat de generar 2 milions i mig de gots de plàstic anuals i s’ha estalviat centenars de milers de palletes de plàstic, que unides sumarien 1.290 quilòmetres, la distància que hi ha entre Lloret i Roma.

Són accions que formen part d’una primera fase del projecte, mentre que una segona fase passarà per transformar les habitacions i conscienciar clients i personal sobre la sostenibilitat.

De fet, aquest mateix dissabte es va fer una activitat familiar com a prova pilot, en què els participants van fer una gimcana als Jardins de Santa Clotilde i, després, van fer diferents tallers a les instal·lacions de l’hotel. La valoració és molt positiva i per això des d’Evenia seguiran treballant en la mateixa línia, centrant-se especialment en el públic familiar.

L’activitat de dissabte als Jardins de Santa Clotilde (Xatrac)

Per dur a terme les diferents activitats, la cadena hotelera compta amb la col·laboració de Xatrac i FEDAS.

Per part de l’Ajuntament, la iniciativa Ecoevenia es valora de manera molt positiva i es considera que és un model a seguir per reduir l’impacte de l’activitat turística en l’entorn.

Presentació d’Ecoevenia (NRLL)

La regidora de Medi Ambient, Marina Nicolàs, recorda que la població creix molt durant la temporada alta i és important que tothom posi el seu granet de sorra per reduir l’impacte ambiental del turisme. Des de l’Ajuntament també s’han impulsat diferents accions en aquesta línia i n’hi ha més de programades.

El projecte d’Ecoevenia es va presentar i valorar aquest dimarts en roda de premsa.

spot_img

El + Vist