4.8 C
Lloret de Mar
Gran Recapte a Lloret, el desembre del 2018

El Banc dels Aliments fa una crida perquè necessita molts voluntaris per al Gran Recapte

La campanya de recollida d'aliments es farà els dies 22 i 23 de novembre a prop de 400 punts de les comarques gironines.

Gran Recapte a Lloret, el desembre del 2018

Darreres Notícies

Crida del Banc dels Aliments per aconseguir més voluntaris per al Gran Recapte, que es farà els dies 22 i 23 de novembre. A les comarques gironines, fan falta més de 4.000 persones per cobrir els prop de 400 punts que hi haurà de recollida d’aliments.

El Gran Recapte és la principal campanya del Banc dels Aliments per recollir menjar. S’organitza amb l’objectiu de sensibilitzar i mobilitzar la població per combatre la precarietat alimentària. El president del Banc dels Aliments a les comarques gironines, Frederic Gómez, explica que el Gran Recapte s’ha de fer perquè encara estan molt lluny de cobrir les necessitats alimentàries de la ciutadania.

Es calcula que l’òptim seria poder oferir cent quilos per persona cada any, mentre que ara mateix en reparteixen uns 80. Amb el Gran Recapte s’aconsegueix una quarta part dels productes que distribueix cada any el Banc dels Aliments. Frederic Gómez deixa clar que les superfícies comercials on s’instal·len punts de recollida d’aliments també col·laboren amb la campanya.

Les persones que vulguin col·laborar amb el Gran Recapte s’han d’inscriure a la pàgina web del Banc dels Aliments. Hauran d’omplir un formulari per escollir el punt de recollida i el torn que els va millor, segons la seva disponibilitat. A més, hauran de marcar si volen ser voluntaris o coordinadors.

La tasca dels voluntaris serà informar què es fa a través del Banc dels Aliments, orientar sobre la campanya i els productes més necessitats i rebre el menjar que vulguin donar els ciutadans. A més, també classificaran els aliments al magatzem. Els torns són de quatre hores. Els coordinadors, en canvi, hauran de ser-hi els dos dies i s’encarregaran d’organitzar i garantir que tot surti bé.

spot_img

El + Vist