5.3 C
Lloret de Mar
Les plantes a la terrassa d'un membre de l'equip

El biòleg Miquel Ribas-Carbó ha hagut d’endur-se les plantes d’una investigació a casa pel confinament

Amb els companys d'equip han adaptat espais a casa per poder guardar les plantes de l’Antàrtida i del Pol Nord que estaven analitzant.

Les plantes a la terrassa d'un membre de l'equip

Darreres Notícies

Una de les primeres mesures que van prendre les administracions per evitar la propagació del coronavirus va ser tancar tots els centres educatius i les universitats. Això ha obligat als docents a adaptar-se, com han pogut, a la situació i més ara, que s’ha reconegut que no està clar quan podran tornar a obrir les portes.

El lloretenc Miquel Ribas-Carbó, com a professor de Biologia de la Universitat de les Illes Balears, és una de les persones que ha hagut d’adaptar-se per poder seguir amb la investigació que tenien en marxa quan van obligar a tancar portes. En aquest sentit, han hagut d’adaptar diferents espais a casa dels diferents membres de l’equip per poder guardar les plantes de l’Antàrtida i del Pol Nord que estaven analitzant.

Mentre la universitat i el laboratori estiguin tancats, no podran seguir amb la investigació, tot i que és molt important haver trobat la manera de conservar unes plantes que tenen un cost molt elevat, de temps i de diners.

El transport de les plantes (Universitat de les Illes Balears)

Pel que fa a la part docent, Miquel Ribas-Carbó creu que d’aquests dies de confinament se’n podran treure coses positives. D’una banda, el professorat s’haurà d’adaptar a les noves tecnologies i a l’ensenyament virtual, aspecte amb què molts tenen mancances. D’altra banda, permetrà aprendre noves maneres d’avaluar l’alumnat.

Miquel Ribas-Carbó també ha explicat que dues de les quatre persones del grup que van viatjar a l’Antàrtida s’han hagut de quedar confinades a Xile.

spot_img

El + Vist