11.9 C
Lloret de Mar
Les plantes a la terrassa d'un membre de l'equip

El biòleg Miquel Ribas-Carbó ha hagut d’endur-se les plantes d’una investigació a casa pel confinament

Amb els companys d'equip han adaptat espais a casa per poder guardar les plantes de l’Antàrtida i del Pol Nord que estaven analitzant.

Les plantes a la terrassa d'un membre de l'equip

Darreres Notícies

La vacunació contra la Covid a Lloret és pràcticament diària aquest mes de maig

Des de fa unes setmanes, la Casa de la Cultura serveix com a seu de vacunació per als veïns i veïnes de més de 70 anys, que reben la dosi de Pfizer.

Genís Roca: el sector cultural ha de fer xarxa per aprofitar les oportunitats postCovid

El president de Fundacio.cat i expert en Internet s'adreçarà avui (19h) a les entitats i associacions de Lloret, dins del cicle de xerrades que organitza l'Ajuntament.

L’AMPA de l’institut Rocagrossa fa classes d’informàtica per a adults

L'activitat s'adreça a tothom, per donar eines per fer tràmits habituals a Internet, enviar emails o fer servir aplicacions relacionades amb els centres educatius dels fills.

El Teatre obté el distintiu de la Generalitat com a “Espai de cultura responsable”

Aquest distintiu acredita els espais i equipaments culturals que adopten protocols sanitaris per prevenir la Covid-19 i que es comprometen a adoptar programes d’inclusió social.

El Club Hoquei Lloret cau derrotat per 9 a 4 a la pista del Noia

Es tracta d’un encontre que es va ajornar setmanes enrere, per un cas positiu de Covid-19 en l’equip rival. Feia un mes que els lloretencs no jugaven un partit.

Una de les primeres mesures que van prendre les administracions per evitar la propagació del coronavirus va ser tancar tots els centres educatius i les universitats. Això ha obligat als docents a adaptar-se, com han pogut, a la situació i més ara, que s’ha reconegut que no està clar quan podran tornar a obrir les portes.

El lloretenc Miquel Ribas-Carbó, com a professor de Biologia de la Universitat de les Illes Balears, és una de les persones que ha hagut d’adaptar-se per poder seguir amb la investigació que tenien en marxa quan van obligar a tancar portes. En aquest sentit, han hagut d’adaptar diferents espais a casa dels diferents membres de l’equip per poder guardar les plantes de l’Antàrtida i del Pol Nord que estaven analitzant.

Mentre la universitat i el laboratori estiguin tancats, no podran seguir amb la investigació, tot i que és molt important haver trobat la manera de conservar unes plantes que tenen un cost molt elevat, de temps i de diners.

El transport de les plantes (Universitat de les Illes Balears)

Pel que fa a la part docent, Miquel Ribas-Carbó creu que d’aquests dies de confinament se’n podran treure coses positives. D’una banda, el professorat s’haurà d’adaptar a les noves tecnologies i a l’ensenyament virtual, aspecte amb què molts tenen mancances. D’altra banda, permetrà aprendre noves maneres d’avaluar l’alumnat.

Miquel Ribas-Carbó també ha explicat que dues de les quatre persones del grup que van viatjar a l’Antàrtida s’han hagut de quedar confinades a Xile.

- Publicitat -

El + Vist

La Xarxa Europea de Jardins Històrics segueix creixent amb noves adhesions i més jardins interessats

Aquest dijous s'ha celebrat l'assemblea, en què s'han aprovat les adhesions de jardins de Grècia, Alemanya i Polònia. A més, s'hi ha de diferents punts de l'Estat espanyol i d'Eslovènia i Finlàndia que també han mostrat el seu interès.