22.4 C
Lloret de Mar

El Bosc és el primer centre d’acompanyament i de suport familiar de Lloret de Mar

El centre atén infants d'entre sis mesos i sis anys i, segons la directora, Vanessa Abril, és més flexible amb els horaris que les llars d'infants convencionals.

Una de les alumnes del centre
Una de les alumnes del centre

Darreres Notícies

Des de fa uns mesos, Lloret de Mar compta amb el primer centre de suport familiar de la vila. Es diu El Bosc i atén infants d’entre sis mesos i sis anys. La directora és Vanessa Abril i explica que la principal diferència d’un centre d’aquestes característiques amb una llar d’infants és la flexibilitat horària i les ràtios a les aules, a banda de l’edat dels alumnes, que tenen fins a sis anys.

Ja hi ha centres com aquest a Blanes, Palafolls i Malgrat de Mar, entre altres municipis. En el cas de Lloret, la responsable del centre remarca que el projecte es basa en l’acompanyament respectuós dels més petits, amb un tracte molt personalitzat i amb el joc com a element principal.

Un infant jugant amb rodes (El Bosc)

D’aquesta manera, segons Vanessa Abril, s’aconsegueix que els infants siguin els protagonistes del seu creixement. Per fer-ho possible, tenen grups reduïts, molt per sota del que marquen les ràtios oficials. Així doncs, El Bosc compta amb un total de 30 places per als tres grups que té: els petits van dels 6 als 18 mesos, els mitjans dels 18 mesos als 3 anys i els grans dels 3 als 6 anys.

El nom d’El Bosc el van escollir per la importància que dona el centre a la natura i el medi ambient. El preu, segons Vanessa Abril, és similar al de les llars d’infants privades convencionals. Així doncs, 4 hores dins de l’horari que vulguin les famílies és de 195 euros.

El centre, que està situat al número 16 del carrer Costa Carbonell, també treballa en la creació d’un espai de criança, perquè futures mares o mares amb nens fins a un any puguin rebre assessorament.

Per més informació, es pot consultar el web d’El Bosc.

spot_img

El + Vist