11.1 C
Lloret de Mar

El casal d’estiu municipal obre portes amb 150 alumnes de Lloret de Mar

L’Ajuntament ha establert un estricte protocol d’higiene i prevenció de la COVID-19.

Els usuaris del casal, el primer dia
Els usuaris del casal, el primer dia

Darreres Notícies

El Casal d’Estiu Municipal ha obert les portes aquest dimecres, 1 de juliol, enmig d’estrictes mesures de seguretat entre els nens i nenes, per tal de minimitzar el risc de contagi de la COVID-19. Entre d’altres, es prioritzen al màxim les activitats a l’aire lliure. Es tracta d’una edició atípica del casal, en què s’hi han apuntat 150 alumnes, des de P3 fins a 6è de Primària. Els infants a partir de 5 anys han de dur la seva pròpia mascareta i no poden compartir el material.

El protocol inclou mesures com que hi hagi un màxim de deu alumnes per grup i, tot i que la normativa estableix un monitor per cada deu participants, l’Ajuntament ha decidit assignar-ne dos per poder oferir un millor servei. A més, es pren la temperatura i s’ofereix l’ús de gel hidroalcohòlic.

Cada grup de convivència té una porta assignada d’entrada. N’hi ha 9 a l’escola Pompeu Fabra i 9 més al Pere Torrent. El regidor d’Educació, Albert Ferrández, assenyala que “hem separat les entrades als grups per les diferents portes de les escoles, així repartim la gent i no hi ha aglomeracions”.

Pel que fa a la interacció amb les famílies, s’ha creat un pla de comunicació el qual estableix un primer contacte personalitzat de manera telefònica. Es complementa amb una sèrie d’infografies on s’hi poden trobar des de les indicacions de seguretat general fins a l’organització de les entrades i sortides de cada grup de convivència.

L’Ajuntament de Lloret ha fer un esforç per seguir totes les mesures de seguretat que la Generalitat ha recomanat sense que això hagi d’anar en detriment de la qualitat pedagògica del casal d’estiu municipal. A més, ha posat a disposició d’aquestes activitats totes les instal·lacions educatives i equipaments esportius de la vila.

spot_img

El + Vist